Gråsten Fjerkræ: Kvalitet betaler sig – overskud på 1,3 millioner kroner

14. maj 2018 Erhverv

Det betaler sig at producere kvalitetsfødevarer.

Det er årsregnskabet for Gråsten Fjerkræ A/S et klart bevis på. Overskud efter skat og afskrivninger er næsten tredoblet fra 496.000 kr. i 2016 til 1,3 million i 2017. Bruttofortjenesten blev på 6,2 millioner mod 5,6 millioner kr. i 2016.

“Vi er tilfreds med resultatet. Det viser, at det er rigtigt at satse på at levere kvalitet. Det efterspørger forbrugerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2017 har vi derfor sagt farvel til enkelte samhandelspartner for hvem det udelukkende handler om laveste fællesnævner prisen, og ikke en høj kvalitet. Den form for discount er ikke os. Kald det blot rettidig omhu”, siger bestyrelsesformand Gunder P. Jensen i en pressemeddelelse.

I 2016 beskæftigede Gråsten Fjerkræ omkring 20 medarbejdere i Kværs og ca. 250 medarbejdere syd for grænsen. I 2017 er antallet i Kværs reduceret til 13. Pladsmangel i Kværs har gjort det nødvendigt at flytte arbejdspladser til Tyskland.

“Pladsen i Kværs er trang, og vi er i gang med planlægningen af en større udvidelse, så vi kan flytte noget af produktionen tilbage til kommunen”, siger Gunder P. Jensen. Han understreger samtidig, at man fortsat investerer i produktionen af økologiske kyllinger og ænder syd for grænsen.

Virksomhedens egenkapital er på 4,5 millioner mod 3,2 millioner i 2016.

“Vi forudser ikke et tilsvarende resultat i 2018, fordi vi vil investere kraftigt i shop-i-shop løsninger til den del af detailhandelen, som tænker nyt og vil kvalitet indenfor fjerkræ. Vi er i Mad & Vin hos Magasin på Kongens Nytorv og i SuperBrugsen i Gråsten. Den tredje shop-i-shop åbner i løbet af efteråret”, siger Gunder P. Jensen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Augustenborg, Samfund

Friskolebørn samler hver mandag skrald i Nørreskoven

14. april 2021 Augustenborg

Det er nærmest blevet tradition, at Midtimellem – 3.-4. klasse – hver mandag går en fast rute ind i Nørreskoven og hjem igen. En rute, de på Midtals Friskole kalder “Jorden rundt”. ”Børnene damper af og fortæller om stort og småt fra deres weekend eller ferie”, fortæller lærer Katja Ladefoged i en pressemeddelelse. Det er […]

Læs mere...