Gråsten: Fokus på iværksætteri i Det Gamle Rådhus

11. marts 2016 Erhverv

Torsdag aften sad omkring 60 mennesker på stolerækkerne i den tidligere byrådssal i Det Gamle Rådhus i Gråsten. Deres mål med aftenen var at blive klogere på iværksætteri og høre lidt om de muligheder, der kan trækkes på, når man vil løbe sin egen virksomhed i gang.

Thorben Jensen er overrasket over ipnordics succes.

Thorben Jensen er overrasket over ipnordics succes.

Det er Gråsten Forum, Gråsten Handel og Gråsten Håndværkerforening, der var fælles om værtsskabet og på listen over oplægsholder var Thorben Jensen, der fortalte om sin succes: ipnordic. Allan Venderby fra VeroMontage, der sætter overvågning og alarmer op. Sönnichsen Guld og Ure kunne også fortælle om drømmen, der blev til virkelighed.

“ipnordic begyndte for fem år siden i Padborg. Det var min søn og jeg selv, der ville tilbyde virksomheder telefon og internetløsninger på en anden måde end andre gør”, siger Thorben Jensen. Siden har ipnordic boet seks steder.

“Jeg havde aldrig nogen sinde forestillet mig, det ville voks så meget og så hurtigt, som det gjorde”, siger Thorben Jensen og fortæller, at hans firma lagde fra land med fire mand og ni måneder senere var de ti.

“Med ni måneders mellem rum voksende vi til 30 og så 60 medarbejdere og nu er vi rigtigt mange”, siger ipnordicejeren.

ipnordic købte Sydbank i Gråsten og flyttede ind i sikker forvisning om, at nu ville rammerne holde i mindst syv år.

“Men der gik et halv år, så manglede vi igen medarbejdere og plads til dem”, siger Thorben Jensen, der fik tilbudt Rådhuset for en million.IMG_0137

“Jeg syntes, det var billigt, men sikke en regning for at sætte det i stand”, siger han.

“ipnordic vokser stadig og jeg kniber mig nogle gange i armen, så jeg er sikker på, jeg ikke bare drømmer”, siger Thoben Jensen. Ideen som  ipnordic bygger på, det er at have en virksomhed, hvor ejeren gerne selv vil være kunde.

“Det betyder telefonsystemer og internet, der virker plus en supergod kundeservice. 65.000 kundeopkald blev i gennemsnit besvaret af et levende menneske på syv sekunder”, siger iværksætteren og hans råd til kommende iværksættere, det er at sætte service højt.

Guld og ure i hovedgaden

Karina Sönnichsen brugte sin torsdag i Det Gamle Rådhus på at fortælle, at Sönnichsen Guld og Ure, der nu ligger i hovedgaden, er en drøm, som hun og manden, Stefan, længe har haft.

Drømmen lå og ulmede i adskillige år inden parret tog fat på forberedelserne.

Karina Sönnichsen har nu sin drømmebutik.

Karina Sönnichsen har nu sin drømmebutik.

“Det handlede jo om at vi skulle slippe trygheden ved fast arbejde med ferier og barnets første sygedag og skifte den ud med masser af arbejdstimer og den usikkerhed, der er ved at satse på at kunne tjene sine egne penge”, siger Karina Sönnichsen.

Parret fik først et lille lokale i Gråsten og rykkede senere til de nuværende lokaler.

“I starten gjorde vi meget for at få nogle gode aftaler med lang betalingsfrist på de varer, som vi bestilte. Og så ville vi ikke handle med leverandører, der selv ville styre markedsføring og priser på deres produkter. Vi ville nemlig selv bestemme”, siger Karina Sönnichsen.

En af tilhørerne spurgte, om der ikke skal en solid kapital til, når man vil starte en butik som Sönnichsen Guld og Ure.

“Ikke når man forhandle betalingsfrist og vi har ikke været ude og låne penge for at komme i gang”, siger butiksejeren.

Håndværker-successen

Allan Venderby har sit lille firma, Veromontage, hvor han i snart to år har kørt rundt og sat overvågning og alarmer op. Han er uddannet elektriker og alene i firmaet, hvor han dog får hjælp fra sin hustru til regnskaberne.

Allan Venderby nyder godt af de mange indbrud, der gør, at folk ønsker at sikre sig.

Allan Venderby nyder godt af de mange indbrud, der gør, at folk ønsker at sikre sig.

“Jeg blev selvstændig i sommeren 2014 og jeg husker, jeg startede med at dele en masse flyers ud”, siger Allan Venderby, der havde gennemskuet, at hvis han var alene om at vide, han var startet, så ville det eventyr snart få ende.

Ligesom Guld- og Ure-butikken, så sikrede Allan Venderby sig nogle gode betalingsfrister hos sine leverandører.

“Det gælder om at holde omkostningerne nede, så jeg kørte også i en gammel bil”, siger han og fortæller, at målet var mindst at tjene sin understøttelse hjem. Og det gjorde han allerede fra starten af.

I opstartsfasen fik han god hjælp af de frivillige iværksætterrådgivere.

“Og det var en utrolig hjælp at få, fordi jeg kom godt fra start og havde både en plan B, C og D i baghånden”

I næste måned skal Allan Venderby til København, fordi han er nomineret til at blive Årets Håndværker i en af specialkategorierne.

ipnordivc og Veromontage har det tilfælles, at de hjælper deres kunder med at løse et problem, mens Sönnichsen Guld og Ure tilbyder luksus.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk