Gråsten: Græsrødder skal få tingene til at ske

9. december 2014 Frivillige

Pressemeddelelse:

Gråsten Forum opstod for tre år siden græsrodsagtigt som et sammenrend af ildsjæle, som gerne ville have en brokke-kultur afløst af konstruktiv idérigdom. Og den nye forening af frivillige har med en række initiativer samlet de lokale foreninger, erhvervslivet og enkeltpersoner om en succesfuld forvandling.

Klik på billedet og læs mere om Gråsten Forum

Klik på billedet og læs mere om Gråsten Forum

Artiklen fortsætter under annoncen

I rigt mål har rigtig mange bidraget til den masterplan for Gråsten, som byrådet i Sønderborg fik overrakt i sidste uge.

Gråsten Forum har udviklet sig til områdets paraply-forening, der som en lim binder aktiviteter sammen på tværs af foreninger, organisationer og enkeltpersoner og nu står som talerør for, hvad Gråsten ønsker og vil.

Senest skete det på Sønderborg byråds seminar i sidste uge om turisme, hvor formanden For Gråsten Forum, Peter Norman, præsenterede de ideer, borgerne i Gråsten er kommet med på syv borgermøder i efteråret.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Mange brænder for at virkeliggøre deres ideer og kan nu få hjælp til at lave en projektplan for at få startet op på den rigtige måde. Gråsten Forum vil nemlig fremover i høj grad også stille sig til rådighed som fødselshjælpere for, at gode ideer fra foreninger, erhvervsliv og enkeltpersoner bliver til virkelighed. Vi skal jo ikke som forening vokse i størrelse, men primært være med til at søsætte de ting, som andre foreninger skal rende med”, siger Peter Norman i en pressemeddelelse..

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi tror grundlæggende på den borgerdrevede innovation. Det er græsrodsbevægelsen, der skal til for at skabe udvikling. Næste skridt er at snakke med kommunen om måden at arbejde sammen på, og vi vil efter nytår samle foreningsformændene i Gråsten-området og gennemgå masterplanen”.

“Jeg føler en grad af stolthed over den måde, vi lykkes i fællesskabet i Gråsten og har opnået et åbent og godt samspil med kommunens forvaltninger og politikere. Og jeg har en grad af tro på, at nu lykkes det at få løftet Gråsten området. Der er opbakning og projekter i pipeline. Vi har en god grobund og føler en grad af lettelse ved, at vi nu ser, at ting sker”, siger Peter Norman.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...