Grænsehandel: Sønderjyder henter dagligvarerne i Tyskland

24. juli 2014 Erhverv

Selvom færre danskere kører over grænsen for at handle, så vil dem, der bor tæt på grænsen, oftere købe deres dagligvarer i Tyskland.

” width=”241″ height=”133″ /> Fleggaard, Fakta og andre varehuse syd for grænsen sælger masser af dagligvarer til sønderjyder.

– Det er mit gæt, at Fakta-butikkerne syd for grænsen har været med til at udvide markedet, så flere sønderjyder søger til det tyske efter de daglige fornødenheder, siger  vicedirektør i De Samvirkende Købmænd Claus Bøgelund Nielsen til Flensborg Avis.

54 procent af danskerne tager aldrig turen over grænsen for at købe billigt ind. Det er det højeste tal siden finanskrisen slog igennem i 2008, og en stigning på to procentpoint i forhold til sidste år.

– Det giver god mening efter afgiftslettelserne og prisfaldene på øl og sodavand i Danmark. Med halvanden liter mærkesodavand til 10 kroner i danske butikker skal man være meget generet af den danske pant, hvis man kører langt for at grænsehandle, siger, Claus Bøgelund Nielsen.

Det er den seneste undersøgelse af danskernes grænsehandel, der ligger bag. Undersøgelsen viser også, at et stigende antal sønderjyder ser butikkerne syd for grænsen som det naturlige sted for større indkøb.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk