Grænsehandel: Sønderjyder henter dagligvarerne i Tyskland

24. juli 2014 Erhverv

Selvom færre danskere kører over grænsen for at handle, så vil dem, der bor tæt på grænsen, oftere købe deres dagligvarer i Tyskland.

Fleggaard, Fakta og andre varehuse syd for grænsen sælger masser af dagligvarer til sønderjyder.

Fleggaard, Fakta og andre varehuse syd for grænsen sælger masser af dagligvarer til sønderjyder.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er mit gæt, at Fakta-butikkerne syd for grænsen har været med til at udvide markedet, så flere sønderjyder søger til det tyske efter de daglige fornødenheder, siger  vicedirektør i De Samvirkende Købmænd Claus Bøgelund Nielsen til Flensborg Avis.

54 procent af danskerne tager aldrig turen over grænsen for at købe billigt ind. Det er det højeste tal siden finanskrisen slog igennem i 2008, og en stigning på to procentpoint i forhold til sidste år.

– Det giver god mening efter afgiftslettelserne og prisfaldene på øl og sodavand i Danmark. Med halvanden liter mærkesodavand til 10 kroner i danske butikker skal man være meget generet af den danske pant, hvis man kører langt for at grænsehandle, siger, Claus Bøgelund Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er den seneste undersøgelse af danskernes grænsehandel, der ligger bag. Undersøgelsen viser også, at et stigende antal sønderjyder ser butikkerne syd for grænsen som det naturlige sted for større indkøb.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Sport, Sydals

Henrik Clausen blev konge

26. juni 2022 Sport

Der var Henrik Clausen fra Svenstrup, der blev konge ved Ulkebøl-Hørup Ringridning i dag, søndag. Kronprins blev Harry Clausen fra Guderup og prinsesse er Lisa Hansen fra Broager. Du kan SE BILLEDER HER.

Læs mere...