Grænseoverskridende kunst-workshop

7. januar 2019 Kultur

Kunst kan tale, når ord ikke er nok.

Den kan hjælpe, når man har behov for at udtrykke det, der sker inde i en selv.

Kunst kan derfor være et særligt givtigt værktøj, når børn fra udsatte familier skal sætte ord på det, der sker inde i dem.

Derfor går kulturforvaltningerne i Sønderborg og Flensborg i år sammen om en række workshops, der netop fokuserer på at lære at udtrykke sig gennem kunst og opnå anerkendelse og værdi i gennem kunst og fællesskab.

De to kommuner arbejder sammen med Frelsens Hær nord for grænsen og Schutzengel syd for grænsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hver organisation har inviteret 25 børn og deres familier til at deltage i begivenhederne.

De to kunstnere, Rick Towle og Johannes Caspersen, sørger for de kunstneriske workshops. De har i mange år udgjort makkerparret i den dansk-tyske børnekunstfestival på Sønderborg Slot i påsken, skriver Dennis Lykke fra kulturforvaltningen til SønderborgNYT.

Styrke sammenhold

Projektets mål er at styrke børnenes selvværd, kreativitet og sociale relationer, styrke sammenholdet i familien samt at styrke det grænseoverskridende samarbejde på området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Første workshop i Flensborg er den 10 januar hos Schutzengel  og i Sønderborg fredag den 11 januar i Frelsens Hærs lokaler. Efter en række workshops i januar og februar vil der være fernisering af alle de frembragte værker.

I Sønderborg bliver det den 27 februar og i Flensborg den 28 februar.

Alle interesserede er velkomne til ferniseringen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. marts 2023 112, Sydals

Frivillige brandmænd slukkede et bål

20. marts 2023 112

Mandag aften blev Brand og Rednings indsatsleder kaldt til Lysabildgade i Lysabild på grund af en såkaldt forespørgsel og da han nåede frem, tilkaldte han de frivillige brandmænd fra Sydals. “De skulle slukke et bål, som ikke måtte være der”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen til SønderborgNYT.

Læs mere...