Gratis klassisk koncert runder Nordic Masterclass af

29. april 2018 Kultur

Tirsdag den 8. maj kl. 20 er der koncert i Alsion med Sønderjyllands Symfoniorkester i forbindelse med afslutningen af dette års Nordic Masterclass for Conductors, som finder sted fra d. 4-8. maj.

Det er femte gang at Nordic Masterclass for Conductors afholdes i Sønderborg, siden den danske dirigent Maria Badstue stiftede masterclassen i 2012.

I løbet af 5 dages orkesterprøver har ni unge talentfulde dirigenter prøvet kræfter med at lede og dirigere Sønderjyllands Symfoniorkester.

Dette års deltagere kommer fra Finland, Taiwan, New Zealand, Israel, Tyskland, Norge og Danmark.

De er sideløbende med orkesterprøverne blevet undervist og vejledt af den kendte finske dirigent professor Jorma Panula og hans assistent Maria Badstue.

Jorma Panula har som professor ved Sibelius Akademiet i Finland igennem fire årtier undervist dirigenter, og står bag en lag række af nutidens topdirigenter. I Danmark er han især kendt for sin tid som chefdirigent i Århus Symfoniorkester, som professor ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og som mangeårigt jurymedlem ved Malkokonkurrencen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nordic Masterclass for Conductors har haft flere end 400 ansøgere fra hele verden og fungerer som en af de mest prestigefyldte og anerkendte masterclasses for unge dirigenter i Europa og er i øvrigt den eneste af sin slags i hele Skandinavien.

Jorma Panulas assisterende dirigentlærer, Maria Badstue, som underviser i direktion ved Det Fynske Musikkonservatorium og har dirigeret en lang række orkestre i Skandinavien, Europa og Indien siger i en pressemeddelelse:

“Det er helt nødvendigt for unge dirigenter at have mulighed for at kunne øve sig foran et professionelt symfoniorkester. Jeg er meget glad for samarbejdet med Sønderjyllands Symfoniorkester. Det er dejligt at et dansk landsdelsorkester stiller op til denne begivenhed, og dermed er med til at hjælpe den kommende generation af dirigenter”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til afslutningskoncerten spilles Beethovens berømte Fidelio-ouverture, Mendelssohns 3.symfon, den skotske, Carl Nielsens ”Fantasirejse til Færøerne” og Mendelssohns Violinkoncert med den unge danske violinist og vinder af P2s Talentpris i 2017, Kirstine Schneider som solist.

Der er gratis adgang og alle er hjerteligt velkommen til koncerten

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...