Gratis klassisk koncert runder Nordic Masterclass af

29. april 2018 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Tirsdag den 8. maj kl. 20 er der koncert i Alsion med Sønderjyllands Symfoniorkester i forbindelse med afslutningen af dette års Nordic Masterclass for Conductors, som finder sted fra d. 4-8. maj.

Det er femte gang at Nordic Masterclass for Conductors afholdes i Sønderborg, siden den danske dirigent Maria Badstue stiftede masterclassen i 2012.

I løbet af 5 dages orkesterprøver har ni unge talentfulde dirigenter prøvet kræfter med at lede og dirigere Sønderjyllands Symfoniorkester.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dette års deltagere kommer fra Finland, Taiwan, New Zealand, Israel, Tyskland, Norge og Danmark.

De er sideløbende med orkesterprøverne blevet undervist og vejledt af den kendte finske dirigent professor Jorma Panula og hans assistent Maria Badstue.

Jorma Panula har som professor ved Sibelius Akademiet i Finland igennem fire årtier undervist dirigenter, og står bag en lag række af nutidens topdirigenter. I Danmark er han især kendt for sin tid som chefdirigent i Århus Symfoniorkester, som professor ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og som mangeårigt jurymedlem ved Malkokonkurrencen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nordic Masterclass for Conductors har haft flere end 400 ansøgere fra hele verden og fungerer som en af de mest prestigefyldte og anerkendte masterclasses for unge dirigenter i Europa og er i øvrigt den eneste af sin slags i hele Skandinavien.

Jorma Panulas assisterende dirigentlærer, Maria Badstue, som underviser i direktion ved Det Fynske Musikkonservatorium og har dirigeret en lang række orkestre i Skandinavien, Europa og Indien siger i en pressemeddelelse:

“Det er helt nødvendigt for unge dirigenter at have mulighed for at kunne øve sig foran et professionelt symfoniorkester. Jeg er meget glad for samarbejdet med Sønderjyllands Symfoniorkester. Det er dejligt at et dansk landsdelsorkester stiller op til denne begivenhed, og dermed er med til at hjælpe den kommende generation af dirigenter”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til afslutningskoncerten spilles Beethovens berømte Fidelio-ouverture, Mendelssohns 3.symfon, den skotske, Carl Nielsens ”Fantasirejse til Færøerne” og Mendelssohns Violinkoncert med den unge danske violinist og vinder af P2s Talentpris i 2017, Kirstine Schneider som solist.

Der er gratis adgang og alle er hjerteligt velkommen til koncerten

18. juli 2024 Augustenborg, Samfund

Bosted har fået bugt med magt og tvang

18. juli 2024 Augustenborg

På det socialpsykiatriske botilbud, Hertughaven, i Augustenborg var op mod ti tvangsindlæggelser hver måned, et højt antal magtanvendelser og konflikter – nu er magt og tvang er minimeret, høj faglighed og beboerinddragelse er i fokus – og den regionale psykiatri er en vigtig samarbejdspartner i hverdagen, skriver Socialpædagogerne. ”Vi har sat ind på flere parametre. […]

Læs mere...