Gratis koncert med Jomfru Fanny Bigband i Mejeriet

28. oktober 2019 Kultur

Er man til herlig swingende bigband musik og samtidig er nysgerrig på at se hvad der rører sig i den rytmiske talentverden i Sønderborg, så skal man tage til koncert med Jomfru Fanny Bigband i Mejeriet mandag den 11 november.

Jomfru Fanny Bigband vil, sammen med musikskolens rytmiske talentelever fra Musikakademiet MA og Musikalsk Grundkursus, give koncert i Mejeriets koncertsal.

I de seneste to måneder har de rytmiske talentelever fra Sønderborg Musikskole samt elever fra det konservatorieforberedende kursus MGK indgående studeret Jomfru Fanny Big Bands store repertoirekatalog, og udvalgt numre, som de gerne vil prøve kræfter med, sammen med big bandet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet er resultatet af et godt samarbejde mellem det lokale orkester fra Aabenraa og musikskolerne i området, og har eksisteret igennem flere år. Det er af stor betydning for eleverne, at de får mulighed for at prøve kræfter med så stort et ensemble, skriver musikskolen.

Ideen – med at lade rytmiske elever spille sammen med Jomfru Fanny Bigband – opstod på baggrund af samarbejdet mellem Sønderjyllands Symfoniorkester og musikskolen samt MGK. Her har de klassiske elever mulighed for at opleve orkestret helt inde fra, idet eleverne igennem tre dage øver med symfoniorkestret og afslutter med koncert.

Artiklen fortsætter under annoncen

På samme vis ønskede man at give de rytmiske elever muligheden for at arbejde og spille sammen med et stort ensemble. Her var det nærliggende at søge samarbejdet med Jomfru Fanny, som er et meget rutineret og velspillende bigband, hvor eleverne får en rigtig god mulighed for at opleve, hvordan det er at spille i stort ensemble.

Der er lagt op til en aften med velkendte swingnumre fra bigband æraens bedste tid spillet af det erfarne Jomfru Fanny Bigband med dirigent Jack Lawrence i spidsen sammen med de unge og dygtige elever fra Sønderborg Musikskoles Musikakademi MA og MGK.

Artiklen fortsætter under annoncen

Koncerten begynder kl. 20.00 – og det er gratis at komme ind.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...