Gratis symfoniorkesterkoncert med nye dirigenter på podiet

24. maj 2019 Kultur

Hvordan lærer dirigenten sit job?

Kom gratis ind til åben orkesterprøve onsdag den 29. maj klokken 10-14 og oplev fem unge kommende dirigenters arbejde med Sønderjyllands Symfoniorkester.

Sønderjyllands Symfoniorkester byder nye unge dirigenter velkommen på podiet til dirigentseminar i uge 22.

Dirigent Per-Otto Johansson vil undervise og vejlede de studerende, som nu får lejlighed for udfolde deres dirigentfærdigheder foran et fuldt orkester.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er vigtigt for orkestret at være med til at udvikle nye unge dirigenter,” siger musikchef for Sønderjyllands Symfoniorkester Nikolaj Andersen i en pressemeddelelse.

“Her lægger vi orkester til, så unge talentfulde dirigentstuderende får lov til at prøve kræfter med deres instrument – symfoniorkesteret.”

Til den åbne orkesterprøve vil publikum opleve de fem dirigentstuderende, Eirik Ødegaard, Nils Erik Måseidvåg, Vincent Hardaker, Nathanael Iselinn og Marco Crispo stå i spidsen af orkestret.

Det er for publikum en sjælden mulighed at kunne følge med i den spændende proces, som orkesterprøverne er, og det er samtidig et fascinerende kig ind bag i kulissen, hvor der arbejdes hårdt og koncentreret med musikken. Det er desuden en helt særlig oplevelse at overvære symfoniorkestret blive ledet af fem forskellige dirigenter, og høre hvor forskelligt orkestret kan lyde, alt efter hvem det er, som står på podiet.

Og hvem ved, måske man vil opleve en kommende dirigentstjerne!

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk