Gratis symfoniorkesterkoncert med nye dirigenter på podiet

24. maj 2019 Kultur

Hvordan lærer dirigenten sit job?

Kom gratis ind til åben orkesterprøve onsdag den 29. maj klokken 10-14 og oplev fem unge kommende dirigenters arbejde med Sønderjyllands Symfoniorkester.

Sønderjyllands Symfoniorkester byder nye unge dirigenter velkommen på podiet til dirigentseminar i uge 22.

Dirigent Per-Otto Johansson vil undervise og vejlede de studerende, som nu får lejlighed for udfolde deres dirigentfærdigheder foran et fuldt orkester.

“Det er vigtigt for orkestret at være med til at udvikle nye unge dirigenter,” siger musikchef for Sønderjyllands Symfoniorkester Nikolaj Andersen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Her lægger vi orkester til, så unge talentfulde dirigentstuderende får lov til at prøve kræfter med deres instrument – symfoniorkesteret.”

Til den åbne orkesterprøve vil publikum opleve de fem dirigentstuderende, Eirik Ødegaard, Nils Erik Måseidvåg, Vincent Hardaker, Nathanael Iselinn og Marco Crispo stå i spidsen af orkestret.

Det er for publikum en sjælden mulighed at kunne følge med i den spændende proces, som orkesterprøverne er, og det er samtidig et fascinerende kig ind bag i kulissen, hvor der arbejdes hårdt og koncentreret med musikken. Det er desuden en helt særlig oplevelse at overvære symfoniorkestret blive ledet af fem forskellige dirigenter, og høre hvor forskelligt orkestret kan lyde, alt efter hvem det er, som står på podiet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og hvem ved, måske man vil opleve en kommende dirigentstjerne!

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg Vinen 2022 er med Tour de France-inspireret etiket

27. november 2021 Erhverv

Lørdag formiddag blev Sønderborg Vinen 2022 afsløret og det foregik helt efter traditionen med musik fra Sønderborg Garden og Ringriderfestens heroldere var også en del af festligheden, som foregik på Rådhuset. “Årets Sønderborgvin er udvalgt blandt 34 vine og det er medlemmer fra Ringriderkomiteen, der sammen med Wohlenberg, har smagt sig frem til den, som […]

Læs mere...