Green Screen Naturfilmfestival i Alsion

12. september 2018 Kultur

Fredag 21. september klokken 18 er det atter tid til, at hele familien hanker op i hinanden og drager til Koncertsalen Alsion for at se gratis film skabt af nogle verdens bedste naturfilmfotografer.

Europas næststørste festival for naturdokumentarfilm, Green Screen Naturfilmfestival, ruller atter fra tyske Eckernförde til Sønderborg med film af visuelt flotteste skuffe. Koncertsalen Alsion stiller biograflærred op på scenen, så filmen får noget af Europas bedste akustik til at underbygge lydsporet.

Artiklen fortsætter under annoncen

To store film inden – og efter – sengetid

Igen i år har arrangørerne fra Tyskland valgt to sublime produktioner til at begejstre Sønderborgs og omegns publikum med, skriver Sønderborg Event til SønderborgNYT.

Første film, der starter klokken 18.30, hedder ”Fjordenes magi”. Publikum kan glæde sig til imponerende optagelser af livet i og omkring Norges fjorde. Efter en pause går film nummer to i gang. Denne gang zoomer kameraet ind på en – for en del mennesker – god omgang gys, når den danske dokumentar, Hvor edderkopper lever, viser, hvor fascinerende og smukt de ottebenede væsners liv og levned er. Arrangørerne lover skønhed før gys, dyrearten til trods.

Artiklen fortsætter under annoncen

Første film er med engelsk tale, film nummer to er på dansk. Filmaftenen starter klokken 18.30, og der er gratis entre. Begge film egner sig til hele familien. Det er tilladt at tage hjem i pausen omkring klokken 19.30, hvis de mindste skal i seng.

Videnskab i børnehøjde

Fredag formiddag vil flere hundrede skolebørn indtage koncertsalen til to særlige skolefremvisninger klokken hhv. 10.15 og 12.00. Her er det ligeledes en tradition, at en række natur- og miljøforeninger samt House of Science under Vidensby Sønderborg kommer med sin store pædagogiske kuffert og formidler naturvidenskab på en sjov og børnevenlig måde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Denne formidling gentages også om aftenen.

Læs mere på www.greenscreen-festival.de

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 Uddannelse, Sønderborg

Åbent Hus på Erhvervsakademi SydVest i Alsion i morgen lørdag

3. februar 2023 Uddannelse

Erhvervsakademi SydVest, EASV, i Sønderborg inviterer til åbent hus i morgen, lørdag den 4. februar, i Alsion, hvor alle interesserede kan kigge forbi. På dagen vil der være mulighed for at møde nuværende studerende, undervisere og vejledere. Det skriver EASV. Til åbent hus-arrangementet er der mulighed for at møde nuværende studerende samt undervisere og vejledere, […]

Læs mere...