Grøn løsning giver god varme i Augustenborg

29. november 2019 Augustenborg

En varmepumpe løste ønsket om en grønnere og mere fremtidssikret opvarmningsform hos en familie i Augustenborg og samtidig opnår de en løbende besparelse i forhold til det gamle oliefyr, som tidligere opvarmede ejendommen.

Familien Kolmos i Augustenborg fik i starten af 2019 installeret en varmepumpe. Den skulle erstatte oliefyret, som hidtil havde varmet boligen op. Familien ønskede en løsning, som var mere miljøvenlig og fremtidssikrede boligen i forhold til opvarmningsformen.

”Vi ønskede at gå en grønnere vej, og det var den primære årsag til, at vi ønskede at skifte det gamle oliefyr ud med en varmepumpe”, siger Jacob Kolmos, som sammen med sin hustru Birgitte bor i et hus ved Augustenborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Familiens ejendom består af boligen fra 1975, hvor Jacob og Birgitte Kolmos bor, og et tilstødende hus, som familien lejer ud primært om sommeren. Begge bliver opvarmet af den nye luft-vand varmepumpe, som er installeret.

Med et samlet areal på i alt 250 m2 fordelt på to boliger krævede installationen i høj grad en varmepumpe, der var dimensioneret korrekt.

”Derfor var det vigtigt, at OK’s tekniske konsulent var på besøg og kunne se, hvilken størrelse varmepumpe der var nødvendig. Selvom vores gæster primært lejer den anden bygning i sommerperioden, er det vigtigt, at varmepumpen kan forsyne med varmt vand hele året”, siger Jacob Kolmos.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi forventer, som det ser ud nu, at vi får en væsentlig lavere varmeregning, da vi tidligere havde et årligt forbrug på 35.000 kroner på fyringsolie. Det er vi slet ikke i nærheden af at bruge på varmepumpen”, siger Jacob Kolmos.

Desuden mener Jacob Kolmos også, at varmepumpeløsningen har hævet værdien for hele ejendommen og fremtidssikret den.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen gør klar til Maskerade

29. november 2021 Uddannelse

I weekenden blev der øvet intenst af hele det hold, som er en del af Statsskolens årlige musical, der har premiere på fredag. Og mens der blev øvet, blev der også syet lystigt på det tøj, som skuespillerne skal have på. “Vi har generalprøve på onsdag og den dag er det afgangsklasser fra folkeskoler, som […]

Læs mere...