Grønne løsninger til grønne græsplæner

5. december 2019 Erhverv

Rundt omkring på Als og Sundeved er der større græsplæner, som har det til fælles, at de skal slåes i en stor del af året – og nu er Sønderborg Skov Park og Have klar med en grøn løsning indenfor plæneklipning.

“Vi har nu en opladerstation, som henter energien fra solceller og dermed er løsningen klimaneutral”, siger Henry Reimer, der ejer virsomheden sammen med Paul Reimer og Frode Steffensen. Ud over de tre herrer, så er der otte medarbejdere.

Borgmester Erik Lauritzen var torsdag på besøg i maskincentret Sønderborg Skov Park og Have – og han sætter pris på, der er en grøn løsning, der kan klippe det grønne græs.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er fremtiden og jeg synes, vi skal være glade for, det er en lokal virksomhed, der går foran og får de rigtige maskiner ud og køre”, siger borgmesteren og fortsætter:

“De energirigtige løsninger optager os meget i kommunen – og det her er en rigtig god løsning for os”, siger borgmesteren videre. Han kan naturligvis se, at det kan koste nogle jobs, når der ikke længere er brug for medarbejdere til at køre med plæneklippere.

“Men vi skal både tænke i grønne løsninger og vi skal have budgetterne til at hænge sammen”, siger Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Paul Reimer fortæller til borgmesteren, at de to solcellepaneler, der skal hente energi til opladeren, skal placeres skråt og så er det vigtigt, der er to paneler.

“Med to paneler, så hentes der strøm nok til plæneklipperen fra tidligt forår og frem til vintertiden”, siger han.

Masser af maskiner til haverne

Sønderborg Skov Park og Have er leveringsdygtige i dybest set alle maskiner, som bruges i haver og parker samt skove.

“Og snakker vi robotplæneklippere, så er der mange – også private haveejere – der har en aftale med os, så vi kommer og stiller plæneklipperen op i foråret – vedligeholder den løbende – og henter den igen til efteråret, hvor den kommer i vinterhotel her hos os”, siger Frode Steffensen. Det er den løsning, som kaldes den fulde pakke. Der findes også mindre løsninger, hvor der skrues på knappen med service og pris.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2017 kunne en robotplæneklipper slå 5000 kvadratmeter græs på en måned og imens ville den kun udlede 4 kilo CO2.

“I dag er strømmen mere grøn – og nogle steder helt grøn”, siger Henry Reimer. Altså er det ikke alle steder, der er brug for at stille solceller op, når man ønsker klimarigtig plæneklipning.

Læs meget mere om Sønderborg Skov Park og Have HER på LINKET

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 112, Sønderborg

Miljøvagten holder øje med spildt mælk

7. december 2021 112

Tirsdag eftermiddag har der været et uheld med mælk hos en virksomhed på Ellegaardvej i Sønderborg. Det betyder, at cirka 1000 liter mælk er løbet i afløbet og derfra videre til Ulkebøldam. Det betyder, at Ulkebøldam kan få en smule misfarvning i de kommende dage. Lige nu kan man se misfarvning af vandet i gl. […]

Læs mere...