Grønt lys til at pressede kommuner skærer i rengøringen, genoptræning og andre aktiviteter

22. december 2020 Samfund

Regeringen kommer et ønske fra Kommunernes Landsforening i møde – og det handler om at udstede en nødbekendtgørelse på sundheds-, ældre- og socialområdet.

Det betyder, at kommunerne får lov at skære i rengøringen, genoptræning og andre aktiviteter, som ikke vurderes at ville holde smitten nede.

Blandt andet nævnes det som et krav, at kommunen anvender den frigjorte kapacitet til behandling og pleje af patienter med ‘livsnødvendige, kritiske og akutte støttebehov, herunder patienter med Corona’.

Artiklen fortsætter under annoncen

De enkelte kommuner skal løbende vurdere, om der er behov for at gøre brug af muligheden for at prioritere og slække på velfærdsopgaver.

“I Sønderborg Kommune er kapaciteten presset, men lige nu har vi ikke planer om at ændre ved noget”, siger kommunaldirektør Tim Hansen til SønderborgNYT.

“Og viser det sig, der bliver behov for eksempelvis at flytte medarbejdere rundt mellem de forskellige arbejdsområder, så har vi en plan klar”.

Bekendtgørelserne vil blive sat i kraft inden jul og gælde til og med februar og situationen i kommunerne er dermed som i foråret, hvor pandemien hastigt bredte sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 112, Gråsten

Brandfolkene kan snart tage afsted fra Rinkenæs

3. februar 2023 112

Lige nu er vi ved at sikre, der ikke er mere på gården i Rinkenæs, der brænder, siger indsatsleder Jan-Erik Rasmussen til SønderborgNYT fredag aften klokken 21:30. Han forklarer, at gården er gammel og at taget på sidebygningen består af flere lag. “Og derfor tjekker vi det en ekstra gang”, siger indsatslederen, der sammen med […]

Læs mere...