Grønne millioner på vej til udlejere i Sønderborg-området

24. september 2018 Erhverv

Sønderborg er en grøn foregangsby og snart kan flere borgere se frem til en bolig med et sundere indeklima, en mindre energiregning og miljøpåvirkning.

Ejerforeningen Ringparken i det centrale Sønderborg er én af de foreninger, som kan glæde sig til at spare på varmeregningen og få et sundere indeklima. De 76 lejligheder skal isoleres fra kælder til kvist og så skal varmecentralen igennem en energivenlig forvandling. Energirenoveringen kommer til at skabe en CO2 besparelse på ca. 30 tons om året, hvilket svarer til udledningen fra 780 køreture mellem Sønderborg og København.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bestyrelsesformand i Ringparken, Bente Reib, glæder sig over, at Ejerforeningen Ringparken kommer til at bidrage til den grønne omstilling:

”Midlerne fra PKA’s energifond har gjort det muligt at handle på vores ønske om at blive en mere klimavenlig ejerforening og få en bedre energimærkning”, fortæller Bente Reib.

Det er ikke kun bygningerne, som står over for en bedre energimærkning. Beboerne kan nemlig også få et A+ stempel i karakterbogen, når de skal på skolebænken med ProjectZero. Her skal de lære om energiadfærd og hvordan man bedst muligt sparer på energien.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektleder hos ProjectZero, Henrik Bielefeldt, mener der er grobund for, at pensionsmidlerne kan være med til skabe endnu flere energibesparelser i Sønderborg-området og han glæder sig til at se resultatet af projektet:

”Det er både rigtig spændende og vigtigt, at arbejde med beboernes adfærd når der energirenoveres. Det sikrer et bedre resultat for alle parter. Vi ved, at finansiering altid er en vigtig del ved energirenoveringer og derfor er det spændende at have en investor med, som PKA’s energifond, der forstår at skabe fordele for både lejere og udlejere”, fortæller Henrik Bielefeldt i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Energirenoveringen i Ringparken er gået i gang og forventes afsluttet ultimo september. Forløbet med beboerne energiadfærd forventes at gå i gang ultimo oktober 2018 når varmeforbruget begynder at stige.

Ikke første gang i Sønderborg

Samlet har PKAs energifond været med til at energirenovere 500 boliger i tre store renoveringsprojekter i Sønderborg Andelsboligforening og Ejerforeningen Ringparken:

”Det er fantastisk at være med til at realisere grønne boliger i en by som Sønderborg, der med ProjectZero går forrest på klimaområdet både i forhold til lokalt engagement og konkret handling”, siger Christian Niepoort, CEO for PKA’s energifond.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projekterne er skruet sammen således, at boligforeningerne får en fuld finansieret energirenovering, som bliver betalt tilbage med udbyttet fra energibesparelsen. På den måde kan en boligforening undgå huslejestigninger og ekstraudgifter i forbindelse med en energirenovering. Projekterne er en del af PKA’s investeringer i den grønne omstilling og bidrager samtidig til Sønderborg-områdets klimaambitioner.

”Den måde en energirenovering finansieres på, gennem energibesparelsen, er en rigtig god metode der både sikre beboer og udlejer en fordel. Vi ser det som en god metode til at skabe endnu mere grøn omstilling i Sønderborg-området. Så vi tror på at vi kan finde flere projekter sammen i fremtiden”, siger Henrik Bielefeldt fra ProjectZero.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 112, Nordborg

Ild i skorsten på Nordals

23. maj 2022 112

Mandag kort før klokken 18:30 rykkede Nordborg Frivillige Brandværn til Drejkobbel på Nordals og det samme gjorde stigevognen fra Sønderborg Brand og Redning. “Der kom en melding om en skorstensbrand og da vi kom frem var der ikke længere flammer, men blot nogle gløder”, siger indsatsleder Jesper Grau fra Sønderborg Brand og Redning til SønderborgNYT.. […]

Læs mere...