Gyllebeholdere ses efter i sømmene

30. september 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Sønderborg Kommune besøger igen i år en stribe landbrug for at tjekke sikkerheden omkring gyllebeholderne i kommunen. Det sker som et led i en miljøkampagne med fokus på bl.a. at kontrollere det flydelag, der skal forhindre fordampning af ammoniak.

Sønderborg Kommune får jævnligt tilbagemeldinger fra kontrollanter af gyllebeholdere, som påpeger, at der er forhold, der skal udbedres.download

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det kan være defekte kabler på beholderne eller rødder fra beplantningen omkring beholderne, der kan lave skader på betonen. Med de episoder, der har været de sidste par år, hvor beholdere er kollapset, er det et område, vi i Sønderborg Kommune har stor fokus på”, siger Hanne Bruun, der er leder af Erhverv og Affald. Sikkerheden skal være i orden.

Uanmeldt besøg

Når kommunens tilsynsfolk kommer ud, vil de gå en tur rundt om gyllebeholderen og et kigge på bl.a. flydelaget, beholderens umiddelbare tilstand, eventuel beplantning omkring beholderen samt tjekke logbogen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”For at få et øjebliksbillede af landbrugets drift varsler vi ikke, inden vi kommer. Hvis vi finder forhold, der skal forbedres under kampagnetilsynet, udfylder vi et skema på stedet og aftaler med landmanden om opfølgning på de eventuelle punkter”, siger Hanne Bruun.

Kommunens tilsynsfolk oplever, at de fleste landbrug har godt styr på miljøforholdene.

Fokus på sikkerhed

Erfaringerne fra de sidste års kampagner er, at en stor del af risikoen for uheld kan minimeres ved at øge fokus på de enkelte områder.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi håber på, at en kampagne målrettet flydelag og opfølgning på beholderkontrol vil få endnu flere landmænd til at have flydelaget i orden og til at følge op på eventuelle bemærkninger fra beholderkontrollørernes besøg”, siger Hanne Bruun.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk