Hædersprisen Årets Thorleif blev givet til Hanne Bjørnskov fra Esbjerg Revy

23. august 2019 Kultur

Stærkt overrasket modtog Hanne Bjørnskov torsdag aften hædersprisen ‘Årets Thorleif’ efter premieren på årets Esbjerg Revy.

Prisen er indstiftet af Johnna og Leif Maibom, og uddeles hvert år til en person, der har gjort noget særligt for den danske revy.

Hanne Bjørnskov vidste godt, at prisen skulle uddeles, og havde selv sagt ja til, at det måtte foregå efter revyfinalen, skriver Johnna og Leif Maibom i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men Leif Maibom havde bildt Hanne ind, at det var en af revyens skuespillere – Jan Svarrer – der skulle modtage prisen. Så det var en stærkt overrasket og meget bevæget Hanne Bjørnskov, der pludselig fandt sig selv i centrum.

Leif Maibom begrundede valget af Hanne Bjørnskov med følgende:

Hanne er en ægte ildsjæl i revyverdenen.

Hun kæmper med næb og kløer for sin egen revy i Esbjerg, samtidig med, at hun som groft underbetalt sekretær i RevyDanmark – en sammenslutning af professionelle revyer – altid står til rådighed med råd, trøst og vejledning til alle de kunsteriske, men lettere forvirrede revydirektører landet rundt.

Prisen er på 8.000 kroner og med priser følger en statuette i sten og kobber, der forestiller de små plastikssanddaler som Leif Maiboms Thorleif-figur altid havde på på scenen.

Statuetten er tegnet af Gitte Geertsen og udført af Ronni Sørensen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk