Halvdelen af kommunerne sparer på børnehaver og vuggestuer

18. september 2015 Erhverv

Omkring halvdelen af landets kommuner forventes at lave besparelser på vuggestue- og børnehaveområdet i 2016. Det sker på trods af, at den daværende regering tilbage i 2014 afsatte en milliard kroner over fire år, som er øremærket flere pædagoger til børnene og dermed lavere normeringer i landets daginstitutioner.børnehave

Artiklen fortsætter under annoncen

BUPL frygter, at besparelserne vil æde effekten af den såkaldte ‘børnemilliard’ op. De har via deres lokale fagforeninger foretaget en gennemgang af 90 kommuners budgettering på børneområdet for 2016.

90 ud af landets 98 kommuner har sendt materiale til BUPL, som de herefter har kunnet vurdere, oplyser TV2.

Gennemgangen viser, at 41 kommuner planlægger at lave besparelser i vuggestuer og børnehaver. 30 kommuner forventer ingen nævneværdige ændringer på området, og 19 kommuner ser frem til at investere på børneområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

BUPL anerkender, at kommunerne er presset økonomisk af regeringens omprioriteringsbidrag. Men kommunerne har altså selv indgået aftalen med regeringen, understreger fagforeningen.

Der er ingen oplysninger om Sønderborg Kommune, hvor politikerne i disse dage drøfter det kommende budget.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. august 2022 Sønderborg, Debat

Debat: Tidligere Nye Borgerlige-medlemmer undrer sig over hovedbestyrelsens pressemeddelelse

19. august 2022 Sønderborg

Svenja Karstensen og Tom Sivertsen, tidl. Nye Borgerlige, skriver: Vi har læst udtalelsen fra Jesper Hammer, som vi ikke kan forholde os til, da han skriver at vi var blevet ekskluderet under alle omstændigheder. Den udtalelse havde han sikkert nævnt, da vi alle seks bestyrelsesmedlemmer fra lokalafdelingen af Nye Borgerlige var til møde med ham […]

Læs mere...