Handelskonflikten mellem USA og Kina påvirker Danfoss halvårsregnskab negativt

13. august 2019 Erhverv

Danfoss præsenterede tirsdag sit halvårsregnskab for 2019, hvor usikkerheden fra handelskonflikten mellem USA og Kina og andre geopolitiske konflikter påvirker regnskabet negativt i særligt 2. kvartal, som var præget af en opbremsning i markedsvæksten i flere industrier.

“Vi har leveret en stærk performance i et mere vanskeligt marked. Vi producerer en bred vifte af teknologier og løsninger, som spiller en afgørende rolle i at bekæmpe klimaforandring. Samtidig er energieffektivitet og low-emission-løsninger rykket højt op på dagsordenen i den grønne omstilling. Men usikkerheden fra handelskonflikten mellem USA og Kina og andre geopolitiske konflikter har bredt sig til resten af verden, og vi er forberedte på en global økonomi i et lavere vækstgear, hvor markedsvæksten i andet halvår kan blive negativ i de mest cykliske industrier”, siger Kim Fausing, koncernchef, i en kommentar til regnskabet.

Danfoss omsatte for 3,2 miilliader euro i første halvår af 2019, hvilket er 125 millioner Euro mere end i første halvår 2018. Væksten var drevet af efterspørgsel på energieffektivitet og løsninger til begrænsning af CO2-udledning i Europa og Nordamerika, mens Kina var præget af økonomisk tilbageholdenhed – hvilket også i slutningen af andet kvartal bredte sig til Europa og Nordamerika.

Danfoss leverede en indtjening på 351 millioner Euro, hvilket er på niveau med det meget stærke resultat for første halvår sidste år, når der korrigeres for gevinsten fra sidste års frasalg af varmepumpeforretningen Thermia. EBIT-marginen blev på 11,1 procent.

Artiklen fortsætter under annoncen

Danfoss koncernens første halvår var kendetegnet ved et fortsat markant fokus på udvikling og styrkelse af de fire kerneforretninger. Det kom direkte til udtryk igennem 140 mio. euro investeret i forskning og udvikling af nye produkter, hvilket er 11 procent højere end sidste år.

”Vi vil fortsætte med at investere for at styrke Danfoss på langt sigt og sikre fremtidig vækst. Det er kernen i vores strategi, og måden hvorpå vi kan forblive i front og være den mest attraktive teknologipartner for vores kunder”, siger Kim Fausing.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forventningerne til 2019, som blev offentliggjort i årsrapporten for 2018, fastholdes og Danfoss forventer i 2019 at udbygge eller fastholde sin markedsandel og samtidig øge profitabiliteten målt som margin i forhold til 2018-niveauet efter betydelige investeringer i digitalisering og elektrificering.

“Verden er trådt ind i en digital og elektrisk transformation med et stort fokus på bæredygtighed, der grundlæggende forandrer vores energisystemer, og måden vi bruger energi. Det går rigtig stærkt på disse områder, og derfor investerer vi i øjeblikket i innovation og tilkøb af ny teknologi, så vi kan være helt forrest i denne udvikling”, siger Kim Fausing.

Artiklen fortsætter under annoncen

Usikkerheden omkring forventningerne er dog øget som følge af den aktuelle geopolitiske situation – særligt handelskonflikten mellem USA og Kina og andre konflikter, som driver et højt niveau af usikkerhed og påvirker markedsvæksten negativt i cykliske industrier, oplyser Danfoss i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Politik, Sønderborg

Lokalplanen for Nørager blev vedtaget af et flertal i Byrådet

30. november 2022 Politik

Boligområdet Nørager skal forandres og det skyldes ghettoloven og på onsdagens byrådsmøde godkendte et flertal i Byrådet den lokalplan, som skal til, inden der kan bygges nye boliger i området. Asger Romme Andersen fra Enhedslisten stemte imod, fordi han synes, det giver rigtig god mening at vente og se, hvad EU-domstolen siger til regeringens ghettolov. […]

Læs mere...