Hanne Foigel: Hvad er der egentlig galt med Mellemøsten?

2. marts 2018 Samfund

Fredag den 16. marts kl. 17:00 gæster Mellemøstkorrespondent gennem mere end 25 år, Hanne Foighel, Sønderborg Folkeuniversitet i Alsion med sit foredrag om Mellemøsten og konflikterne i regionen.

For hvad er der egentlig galt med Mellemøsten?

Hvorfor er det et område fyldt med spændinger og uro?

Hver gang vi hører om Mellemøsten, handler det om krig, borgerkrig, uroligheder, oprør.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men hvad er det med Mellemøsten?

Den konstante uro tillægges ofte, at stormagterne efter første verdenskrig tegnede grænser i sandet uden at forstå etniske forskelle mellem klaner og religiøse grupper. Andre mener, at al uroen skyldes, at den jødiske stat Israel blev plantet midt i den arabiske verden.

Andre igen, at det er USAs invasion i Irak, der er årsagen til uroen det seneste årti, skriver Folkeuniversitetet i en pressemeddelelse.

I år er det 70 år siden at staten Israel blev oprettet ved FNs delingsplan. Og det er 7 år siden, at en Tunesisk grønthandler satte ild på sig selv og indledte det Arabiske Forår, der aldrig blev aldrig til sommer. Hvad gik der galt?

Meningerne om uroen i Mellemøsten er mange, og det kan være svært at se en løsning på problemerne. I foredraget på Sønderborg Folkeuniversitet vil mellemøstkorrespondent, Hanne Foighel, give sit bud på, hvad der er op og ned i den komplekse region.

Mange kender Hanne Foighels stemme fra Orientering på P1, hvor hendes kyndige og vidende stemme fortæller, fortolker og forklarer situationen i Mellemøsten. Hun er korrespondent for Kristeligt Dagblad og har tidligere skrevet for Weekendavisen, Berlingske Tidende og Politiken.

Med stor viden og indsigt i situationen i Mellemøsten stiller Hanne Foighel skarpt på de forskellige parters interesser og meninger. Hun giver et indblik i, hvorfor spændinger og konflikter bliver ved med at præge regionen.

Ved foredraget er publikum meget velkomne til at stille spørgsmål og tage del i debatten.

Pris for foredraget er 90 kr.

Tilmelding: fu.soenderborg@gmail.com eller tlf. 74 43 12 31/21 17 90 25

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk