Hans Jørgen Hvid fra Nordborg skal hyldes af Hjerteforeningen

12. marts 2018 Nordborg Skrevet af: Ole Kæhler

Hans Jørgen Hvid fra Nordborg er indstillet til Årets hjerteredder og kommer sammen med den reddede til København fredag den 23. marts for at blive hyldet af Hjerteforeningen og tv-vært Bubber, der er ambassadør for Hjerteforeningen.

Indstillingen

Jørgen Erik møder på arbejde kl. ca. 07.45 en mandag morgen. Hans Jørn Hvid er i gang med en opgave, og fordi Hans Jørn er ramt af en hjerneskade – efter en blodprop for fire år siden – har han ørepropper i ørerne. Jørgen Erik ved, at han ikke må forstyrre Hans Jørn Hvid og går derfor ind på kontoret og starter sin arbejdsdag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Normalt holdes der fælles kaffepause kl. 9.00, hvor alle kan få drøftet, hvad der er sket i weekenden af stort og småt. Den morgen er der kun Hans Jørn Hvid og Jørgen Erik på værkstedet.

Kl. ca. 8.15 skal Hans Jørn Hvid ændre arbejdsgang og beslutter i stedet for at fortsætte med opgaven, at gå ind på kontoret og drikke en kop kaffe med Jørgen Erik og lige høre, hvordan Jørgen Erik har haft det i weekenden.

Jørgen Erik fortæller, at han har haft noget hoste og syntes, han har hostet så meget, at han er øm i ryggen og i maven. Hans Jørn Hvid og familien havde ligget syge med influenza hele weekenden, så det kunne da sagtens være, at Jørgen Erik også havde sådan en omgang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vælter af stolen

Imens de sidder og snakker og drikker kaffe i ca. 5 minutter ændrer Jørgen Erik pludselig ansigtsudtryk og vælter af stolen. Hans Jørn Hvid handler hurtigt. Han griber fastnettelefonen og trykker 1-1-2 og siger, han formoder, det er en blodprop, og de skal guide ham i, hvad han skal gøre.

Alarmcentralen starter gennem telefonen livreddende førstehjælp. Hans Jørn Hvid gør, som der bliver sagt. Han yder førstehjælp i ca. 6 minutter, før akutteamet kommer fra Danfoss A/S og tager over.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med til historien hører, at Hans Jørn Hvid er en stor mand på ca. 120 kg, men Jørgen Erik er en endnu større mand på 205 kg, så Hans Jørn har virkelig fat.

Hjertestarteren sidder kun lige uden for døren ved kontoret, og da der ikke er andre medarbejdere i værkstedet til at hente hjertestarteren, yder Hans Jørn førstehjælp, indtil akutteamet tager over.

På sygehuset konstateres det, at Jørgen Erik har fået et hjertestop og ikke en blodprop.

Hjertestarter blev først brugt, da redningspersonalet ankom. Jørgen Erik stødes seks gange, og der er først hjerterytme igen efter 40 minutter. Jørgen Erik bliver fløjet i helikopter til Odense Universitetshospital.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

19. juli 2024 Samfund, Sønderborg

DSB-grunden – lige nu er den et trist syn

19. juli 2024 Samfund

I april godkendte Byrådet, at DSB-grunden blev sat til salg, så der kan blive bygget studieboliger på området. ”Lige nu er det et lidt trist område, så det er godt, der er et projekt og det spiller fint ind i Mejeriet og Sønderborghus”, sagde borgmester Erik Lauritzen tilbage i april. Forleden så Bo Bach på […]

Læs mere...