Har du de rigtige kort til ferierejsen på hånden

1. juli 2019 Erhverv

Sommerferien er lige om hjørnet, og du er måske allerede i gang med at pakke kufferten. Måske har du også allerede gjort dig tanker om, hvilke kort der skal være i pengekatten?

Hvis ikke, er det en god idé at gøre det, skriver Arbejdernes Landsbank.

Få bankens syv vigtigste råd til, hvordan du holder ferie med de rigtige kort på hånden.

Følger man de syv råd herunder, så er man ifølge filialdirektør Dorthe Lykke Jørgensen fra Arbejdernes Landsbank i Sønderborg stærkt rustet til en sommerferie uden kortproblemer og økonomisk bøvl.

Artiklen fortsætter under annoncen

Medbring mindst to kort

Du bør altid have mindst 2 kort med på ferien – af forskellig type. Forskellige kort har nemlig hver deres fordele – og begrænsninger. Vi anbefaler, at man har både et Visa/dankort og et Mastercard med. Flere kort på rejsen giver desuden en ekstra sikkerhed, hvis man skulle være så uheldig at tabe eller få stjålet et kort undervejs.

Tjek forbrugsgrænsen på dit kort

En af de hyppigste grunde til et afvist kort er, at beløbsgrænsen er nået. Mange overser, at man for eksempel på et Visa/dankort højst kan bruge 25.000 kroner i udlandet på 30 dage. Og at man højst kan hæve 2.000 kr. pr. dag. Det lyder måske af meget. Men skal man betale for både udflugter og hotelophold med kortet, kan hurtigt ramme loftet. Netop derfor er det også vigtigt at have et ekstra kort med. HUSK også at tjekke kortenes udløbsdato!

Artiklen fortsætter under annoncen

 Skal du leje bil? Husk kreditkort, ikke Visa/dankort

Mange udenlandske biludlejningsfirmaer kræver, at man lægger et kreditkort som for eksempel et Mastercard. Ellers kan man ikke være sikker på at få bilen udleveret. Og et Visa/dankort er ikke et kreditkort. Heller ikke et Mastercard Cash. Nogle oplever, at de kun kan få udleveret bilen mod, at de tegner en ekstra forsikring, hvis de kun har et debetkort med sig. Du kan dog godt forudbetale leje af bilen hjemmefra med et Visa/dankort.

Artiklen fortsætter under annoncen

Betal i lokal valuta

På restauranter, i butikker og i pengeautomater i udlandet kan du blive mødt med spørgsmålet, om du vil betale eller hæve penge til en kurs i danske kroner.

Her skal du altid vælge lokal valuta, fordi det er billigst.

Kort eller kontanter?

Det er nemt at stikke kortet i en automat og hæve penge efter behov, men vær opmærksom på, at det koster et gebyr, hver gang automaten spytter penge ud. For Visa/dankort er gebyret 30 kr. for at hæve op til 2.000 kr., mens det kan variere for andre korttyper. Det billigste er at betale med kort, da der ofte ikke er noget gebyr på det. Det kan dog være en god idé at have lidt kontanter i baghånden til for eksempel parkeringsautomater, det lokale marked eller hvis der skulle opstå problemer med kortet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Spær dit kort, hvis uheldet er ude

Skulle du være så uheldig at få stjålet dit kort, skal du hurtigst muligt spærre det. Den nemmeste måde er at spærre det via din mobilbank.

Har du ikke mobilbank, skal du ringe til Nets på 44 89 29 29, når det handler om Visa/dankort eller 44 89 27 50 når det gælder Mastercard. Kod eventuelt nummeret ind i mobilen eller skriv det ned på et stykke papir.

Glem ikke rejseforsikringen!

Det kan være fristende at spare rejseforsikringen væk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men hvis uheldet er ude, og man ikke er ordentligt forsikret, kan det hurtigt blive en dyr affære.

Mange vælger at få et Mastercard med en tilknyttet rejseforsikring, som gælder året rundt.

Det er ifølge filialdirektør Dorthe Lykke Jørgensen en nem og billig løsning, der giver fuld dækning for de dele af rejseforsikringen, som det gule sundhedskort plejede at dække, bl.a. den meget dyre hjemtransport.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk