Har du for meget plast til at det kan være i genbrugsbeholderen?

20. oktober 2020 Erhverv

Mere genanvendelse er godt, meget genanvendelse er endnu bedre – i hvert fald indtil genbrugsbeholderen pludselig er fuld, længe før den skal tømmes.

Mange af Sønderborg Forsynings kunder oplever lige nu, at der ikke er tilstrækkeligt plads i genbrugsbeholderens rum til kødbakker, plastikposer og mælkekartoner. Derfor kommer der nu en midlertidig løsning.

“Det er fantastisk, at vores kunder sorterer så meget plastik og så mange kartoner fra til genanvendelse. Men det er naturligvis et problem, hvis det viser sig, at kapaciteten i genbrugsbeholderne ikke umiddelbar er stor nok. Frem til 1. januar har du derfor mulighed for at bruge en klar sæk til det plast og de kartoner, du ikke har plads til. Når sækken er helt fyldt, kan du stille den ved siden af genbrugsbeholderen til Metal/Plast. Så tager skraldemanden sækken med”, fortæller kunde- og kommunikationschef ved Sønderborg Forsyning, Janni Hv. Jepsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den midlertidige løsning med klare sække skal hjælpe Sønderborg Forsyning med at samle viden om problemets reelle omfang og dermed danne grundlag for en samlet evaluering.

“I øjeblikket er vi i en overgangsfase mellem to affaldssorteringssystemer, og vores nye system er ikke bare nyt her i Sønderborg. Det er også det første af sin art i hele Danmark. Der er rigtig mange af vores kolleger i hele landet, der gerne vil trække på vores erfaringer, og derfor samler vi nu viden, så vi ikke ender med en hovsaløsning”, siger Janni Hv. Jepsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Pak plasten – og få måske en større beholder?

Janni Hv. Jepsen anbefaler også, at man sørger for at pakke plasten i genbrugsbeholderne, så den fylder mindst muligt.

“Hvis du stabler f.eks. kød- og pålægsbakker, inden du afleverer dem i beholderen, og sørger for at folde mælkekartonerne, så de fylder mindst muligt, kan du hurtigt få mere plads. Derudover kan det også være en mulighed at få en større genbrugsbeholder til metal og plast”.

Hvis du skifter fra en 240 liters genbrugsbeholder til en beholder med en kapacitet på 370 liter, får du en halv gang mere plads til plast og kartoner. Det koster 350 kroner som engangsbeløb at få skiftet beholderen, men derudover er det ikke dyrere at få en større genbrugsbeholder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fakta

Hvis du ikke plads til mere plastik i din genbrugsbeholder, kan du derfor i de kommende måneder gøre to ting:

 Pak plasten, så det fylder mindste muligt

Du kan gøre meget, så du pakker plasten, og får plads til mest muligt i din beholder – uden at beholderen bliver så proppet, at den ikke kan tømmes. Du kan f.eks.:

Stable kød- og pålægsbakker

Folde drikkekartonerne

Samle plastikposer i én pose og pres luften ud af den, så den fylder mindst muligt

Artiklen fortsætter under annoncen

Fyld en klar sæk

Hvis du allerede har pakket plasten i din genbrugsbeholder, men stadig har for meget plastik, kan du frem til 1. januar samle det overskydende plastik i en klar sæk. Når sækken er helt fyldt, kan du sætte den ved siden af din genbrugsbeholder til Metal/Plast, inden skraldemanden kommer. .

Du må gerne aflevere både plastik og mad- og drikkekartoner i den klare sæk.

Ordningen med den klar sæk til ekstra plast gælder foreløbigt kun frem til 1. januar.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
23. oktober 2021 Sport, Gråsten

Knæk Cancer-stævne i Gråsten Rideklub

23. oktober 2021 Sport

Lørdag var der hele 76 ryttere til start i Gråsten Rideklubs Knæk Cancer-stævne, hvor hele overskuddet bliver sendt videre til Knæk Cancer. “Og når vi holder et Knæk Cancer-stævne, så er det for fordi, det føles naturligt for os, Jeg har selv været ramt af kræft og lige nu er der to andre fra klubben, […]

Læs mere...