Har du mere viden om Genforeningen end en historiker?

5. september 2020 Kultur

Ved du eller en historiker mest, når det kommer til Genforeningen på Als og Sundeved? Museum Sønderjylland, Sønderborg Kommune og bibliotekerne inviterer til tre aftener med foredrag og quiz om Genforeningen set med lokale briller.

Hvad skete der specifikt i Vester Sottrup, Hørup og Sønderborg under Genforeningen? Hvordan stemte folk – og hvorfor? Og hvordan hænger det lokale og det almene sammen? Og har du viden nok til at slå en historiker i viden om Genforeningen på Als og Sundeved?

Artiklen fortsætter under annoncen

Alt det kan man blive klogere på, når Museum Sønderjylland, Sønderborg Kommune og bibliotekerne inviterer til tre aftenener med foredrag og quiz i Genforeningens tegn. Det sker 30 september i Multikulturhuset i Sønderborg, 22 oktober i Forsamlingsgaarden Sundeved i Vester Sottrup samt i Hørups Knøs Gård 29 oktober, skriver Kulturforvaltningen.

Foredraget leverer både den brede historie om Genforeningen og den lokale vinkel i henholdsvis Sønderborg, Sundeved og Als. Efterfølgende kommer en genforeningsquiz, hvor alle kan gætte med og dyste mod et lokalt stjernehold bestående af en lokalpolitiker og en lokalhistoriker:

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvem kender historien bedst? Og hvem har hørt bedst efter? Museum Sønderjylland og bibliotekerne leverer eksperter og quizvært.

Det er gratis at deltage, men det kræver, at man på forhånd tilmelder sig på hjemmesiden

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
22. juni 2021 Samfund, Sønderborg

Kommunens borgerrådgiver er klar til at hjælpe

22. juni 2021 Samfund

Den nye borgerrådgiver i Sønderborg Kommune, Maria Eline Bonefeld, er klar til at tage imod henvendelser fra borgere. Hun træffes på sit kontor på Rådhuset. Kontakt hende på mail eller telefon for en aftale. Borgerrådgiverens opgave er blandt andet at hjælpe borgere og virksomheder med at forstå afgørelser fra kommunen, finde vej i den kommunale […]

Læs mere...