Har du mere viden om Genforeningen end en historiker?

5. september 2020 Kultur

Ved du eller en historiker mest, når det kommer til Genforeningen på Als og Sundeved? Museum Sønderjylland, Sønderborg Kommune og bibliotekerne inviterer til tre aftener med foredrag og quiz om Genforeningen set med lokale briller.

Hvad skete der specifikt i Vester Sottrup, Hørup og Sønderborg under Genforeningen? Hvordan stemte folk – og hvorfor? Og hvordan hænger det lokale og det almene sammen? Og har du viden nok til at slå en historiker i viden om Genforeningen på Als og Sundeved?

Alt det kan man blive klogere på, når Museum Sønderjylland, Sønderborg Kommune og bibliotekerne inviterer til tre aftenener med foredrag og quiz i Genforeningens tegn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det sker 30 september i Multikulturhuset i Sønderborg, 22 oktober i Forsamlingsgaarden Sundeved i Vester Sottrup samt i Hørups Knøs Gård 29 oktober, skriver Kulturforvaltningen.

Foredraget leverer både den brede historie om Genforeningen og den lokale vinkel i henholdsvis Sønderborg, Sundeved og Als. Efterfølgende kommer en genforeningsquiz, hvor alle kan gætte med og dyste mod et lokalt stjernehold bestående af en lokalpolitiker og en lokalhistoriker:

Hvem kender historien bedst? Og hvem har hørt bedst efter? Museum Sønderjylland og bibliotekerne leverer eksperter og quizvært.

Det er gratis at deltage, men det kræver, at man på forhånd tilmelder sig på hjemmesiden

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk