Havbogade skifter fra forsømt til attraktiv

19. april 2017 Samfund

Om få dage kører gravemaskinerne i stilling i Havbogade for at tage hul på ledningsarbejdet. Infrastrukturen under overfladen skal nemlig være på plads, inden den egentlige ansigtsløftning finder sted fra midten af maj.

Men allerede nu mødes borgerne af en vejspærring kort før Chr.d.X’s Bro. Den skal sikre arbejdsholdene kan få fred og ro til de dybtgående kosmetiske ændringer, som forvandler kvarteret fra forsømt havnekvarter til et indbydende offentligt byrum.

”Det bliver rigtigt lækkert. Vi bruger masser af smuk granit, og fortovene bliver belagt med de gule klinker, som vi kender fra den indre by”, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Frode Sørensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

 Arbejder i etaper

Fornyelsen af kvarteret sker i etaper for at sikre beboerne adgang til deres boliger. I første omgang færdiggøres Nr. Havnegade på strækningen fra broen og hen til Multikulturhuset. Gaden belægges med ny asfalt, fortovene anlægges med gule klinker, og de øvrige arealer dækkes af i granit i samme design, som er brugt med renoveringen af Hønekilden, den lille plads bag fiskerhusene.

Pladsen foran bådpladserne bliver til et lille anlæg med plantebede og enkeltstående træer. Spadserende på promenaden langs vandet får ligeledes de smukke gule klinker at gå på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når arbejdet i Nr. Havnegade er færdigt, starter fornyelsen af Havbogade bag fiskerhusene. Den vil få granitbelægning i hele sin udstrækning. Arbejdet ventes afsluttet i august. Herefter står resten af Nr. Havnegade for tur. Dette arbejde indbefatter blandt andet en hævning af gadeniveauet efter Multikulturhuset.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...