Havbogade skifter fra forsømt til attraktiv

19. april 2017 Samfund

Om få dage kører gravemaskinerne i stilling i Havbogade for at tage hul på ledningsarbejdet. Infrastrukturen under overfladen skal nemlig være på plads, inden den egentlige ansigtsløftning finder sted fra midten af maj.

Men allerede nu mødes borgerne af en vejspærring kort før Chr.d.X’s Bro. Den skal sikre arbejdsholdene kan få fred og ro til de dybtgående kosmetiske ændringer, som forvandler kvarteret fra forsømt havnekvarter til et indbydende offentligt byrum.

”Det bliver rigtigt lækkert. Vi bruger masser af smuk granit, og fortovene bliver belagt med de gule klinker, som vi kender fra den indre by”, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Frode Sørensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

 Arbejder i etaper

Fornyelsen af kvarteret sker i etaper for at sikre beboerne adgang til deres boliger. I første omgang færdiggøres Nr. Havnegade på strækningen fra broen og hen til Multikulturhuset. Gaden belægges med ny asfalt, fortovene anlægges med gule klinker, og de øvrige arealer dækkes af i granit i samme design, som er brugt med renoveringen af Hønekilden, den lille plads bag fiskerhusene.

Pladsen foran bådpladserne bliver til et lille anlæg med plantebede og enkeltstående træer. Spadserende på promenaden langs vandet får ligeledes de smukke gule klinker at gå på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når arbejdet i Nr. Havnegade er færdigt, starter fornyelsen af Havbogade bag fiskerhusene. Den vil få granitbelægning i hele sin udstrækning. Arbejdet ventes afsluttet i august. Herefter står resten af Nr. Havnegade for tur. Dette arbejde indbefatter blandt andet en hævning af gadeniveauet efter Multikulturhuset.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 Augustenborg, Erhverv

Nyd et godt glas vin og aftensolen på terrassen ved Augustenborg_Project

29. juni 2022 Augustenborg

På fredag åbnes dørene til den splinternye vinbar, A_Terracce, hos Augustenborg_Project på Palævej i Augustenborg, hvor franske sommeliers er klar til at guide gæsterne frem til de allerbedste smagsoplevelser. “I den kommende weekend gør vi ekstra meget ud af franske vine og det skyldes selvfølgelig, at Tour de France kommer til Sønderborg og fremover handler […]

Læs mere...