Havbunden mellem Fyn og Als er undersøgt

19. november 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

For at komme tættere på drømmen om en fast forbindelse mellem Fyn og Als, har Faaborg-Midtfyn og Sønderborg kommuner samt Region Syddanmark fået lavet en undersøgelse af havbunden i denne del af Lillebælt.download

Rambøll har screenet havbundsforholdene i de to mulige linjer, som er skitseret i en tidligere rapport om en fast forbindelse på strækningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undersøgelsen har givet de to kommuner og regionen mere viden. Bl.a. er dybdeforholdene kortlagt mere detaljeret end tidligere. De overfladiske geologiske forhold er også blevet undersøgt. Undersøgelsen viser, at bløde sedimentlag, som mest består af uorganiske aflejringer, dækker over ret store områder. Sedimentlaget indeholder flere steder gas, og det har ikke været muligt at fastslå dybden af laget.

At fastlægge bundforholdene mere præcist kræver imidlertid mere detaljerede og bekostelige bundprøver som forudsætning for at kunne vurdere funderingsforholdene for en fast forbindelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Inden der foretages mere detaljerede undersøgelser af havbunden, vil kommunerne og regionen i fællesskab forsøge at få de samfundsøkonomiske effekter yderligere belyst, så der kommer rigtigt gode argumenter for at arbejde videre på en fast forbindelse mellem Fyn og Als.

Hvis du synes Als-Fynbroen er vigtig, så meld dig i  foreningen HER

 

15. juni 2024 Frivillige, Nordborg

Kom og hør om Elstrup Mølles fremtid

15. juni 2024 Frivillige

Borgere, landsbylaug, politikere, embedsmænd og andre med interesse for den arbejdet med en transformation af Elstrup Mølle inviteres til orienteringsmøde torsdag den 27. juni kl. 17.00-19.00 på Elstrup Mølle. Det skriver Elstrup Mølle, Elstrup Mølles Venner og Elstrup/Elstrupskov Landsbylaug i en pressemeddelelse. Mange af Jer satte på borger/bruger-workshoppen ultimo november 2023 fingeraftryk på helhedsplanen med […]

Læs mere...