Havne-hotellet trækker nye kunder til Sønderborg

25. juni 2015 Erhverv

I Sønderborg er der i forvejen 250 hotelsenge, som kan lejes af turister og konferencegæster, der kommer til byen. Og det kan sagten ske, at nogle af byens øvrige hoteller ser med bekymring på, der nu kommer et stort fire-stjernet hotel med 190 sengepladser.

dk/wp-content/uploads/2015/06/IMG_1447-300×207.jpg” alt=”Per Have og Peter Mads Clausen på onsdagens pressemøde.” width=”300″ height=”207″ /> Per Have og Peter Mads Clausen på onsdagens pressemøde.

“Hotellerne har ikke erhvervsturisme i dag, så vi trækker helt nye mennesker til Sønderborg. Det er der lavet beregninger og undersøgelser på”, siger Per Have fra Bitten og Mads Clausen Fonden, der sammen med PFA lægger 600 millioner kroner på bordet til opførelsen af det kommende hotel på havnen i Sønderborg.

“Vores hotel bliver større end de øvrige, så vi kan huse regerings- og EU-konferencer. Jeg må lige indskyde, at der ikke er aftaler om nogen endnu”, siger Per Have. Han forklarer også, at investeringen er langsigtet.

Hotellet skal sælges videre

“Både vi og PFA investerer langsigtet, men om et ukendt antal år, så skal hotellet sælges”, siger han.IMG_1452

Peter Mads Clausen, der også deltog på pressemødet siger:

“Vi ser ikke os selv som bagland for hoteldrift, men vi vil mægtigt gerne være med til at udvikle”, siger Peter MAds Clausen. Så når der pludselig står en køber, med en check på den helt rigtige størrelse, så vil både PFA og Bitten og Mads Clausen skrive en salgsaftale under.

Navnet hemmeligt

Per Have vil ikke afsløre hotellets navn på pressemødet.

“Lad os sige, at vi har en barnefødsel i dag – og så følger barnedåben senere”, siger han.

“Vi er forsigtige med at melde noget ud, inden vi har en underskrift”, siger Peter Mads Clausen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk