Havneselskabet gør klar til at sælge grunde til to byggeprojekter

15. juni 2018 Erhverv

Sønderborg Havneselskab går nu i gang med at forberede salget af grunde til de næste to byggeprojekter i Byens Havn. Det drejer sig både et kontorbyggeri ved siden af Videnshuset og et boligbyggeri ved siden af hotellet. De er begge en del af Masterplanen for området.

“Vi er på et absolut forberedende stadie og skal, for at komme videre, have en mere præcis viden om bundforhold og eventuel jordforurening. Derfor bliver der lavet prøve-piloteringer i de kommende uger”, siger havneselskabets adm. direktør Michael Saxtorph i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Resultatet af de geotekniske og forureningsmæssige forhold på de to grunde skal bl.a. give input til en vurdering af grundenes bærevne, samt en tidsplan for byggerierne.

Entreprenørfirmaet A. Enggaard A/S er Totalentreprenør på Alsik, og har udført andre piloteringer i området. Af praktiske grunde er det firma derfor hyret ind til at udføre arbejdet for havneselskabet – samt informere naboerne om arbejdet.

“Vi har løbende kontakt med flere, som gerne vil vide mere om de projekter der resterer, uden at vi dog har nogen aftaler om salg af grundene endnu, oplyser Michael Saxtorph.  Men vi har et usvækket håb om, at vi lykkes med at virkeliggøre masterplanen over en årrække. Det er det Havneselskabet er sat i verden for”, sigger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der bliver sendt en orientering til naboerne, som skal forvente, at støj og vibrationer kan opleves i to-tre dage i ugen den 25.-29. juni.

“Der skal bankes ca. fem betonpæle ned, så vi får et billede af grundenes bæreevne”, siger afdelingschef Palle Priska, A. Enggaard A/S.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. januar 2022 112, Sydals

Fodgænger ramt af bil

25. januar 2022 112

Mandag blev en fodgænger på parkeringsområdet ved Rema 1000 i Høruphav ramt en bil. “En 75-årig mand fra Hæruphavvar i gang med at bakke og han ramte fodgængeren”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet i Sønderborg. Den 56-årige mand fra Sydals, som blev ramt af bilen, fik ingen skader.

Læs mere...