Hele 45 medaljer til Svømmeklubben Sønderborg

5. november 2018 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

I weekenden var Svømmeklubben Sønderborg arrangør af Dansk Svømmeunions Regionsmesterskab for årgangssvømmere i Humlehøj Hallen.

Omkring 250 svømmere og 11 klubber fra hele Region Syd var tilmeldt svømmestævnet hvor regionens mestre skulle findes.

Stævnet var for årgangssvømmere, hvilket er piger fra årgang 2005-2008 og drenge fra 2004-2007.

Svømmeklubben Sønderborg stillede selv med et stort hold på 26 svømmere, og de lokale svømmere levede fuldt op til hjemmebane fordelen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det blev nemlig til ikke mindre end 23 guldmedaljer, 13 sølvmedaljer og 9 bronzemedaljer til de lokale svømmere, derudover blev der sat mange personlige rekorder.

Ud over at der skulle findes mestre i de enkelte discipliner, så skulle regionens mest alsidige svømmere på kortbane findes, og også her var Svømmeklubben Sønderborg med helt i toppen.

Clara Kapke, Signe Jensen, Ellen Jensen, Boris Gamishev, Eskild Johannsen var alle blandt de 5 bedste i deres årgange.

Clara Kapke og Ellen Jensen blev desuden udtaget til Regionssamling arrangeret af Dansk Svømmeunion, det er i weekenden den 23.-25. november, hvor deltagere fra de øvrige regionsmesterskaber ligeledes deltager, der vil både være træning og hygge og mulighed for at møde svømmere fra hele landet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nummer tre i Danmark

Samtidig med at Svømmeklubben Sønderborg afholdt regionsmesterskaber hjemme i Sønderborg var klubbens seniorsvømmer Christopher Lentfer Kristiansen, kvalificeret til DM – åben klasse på kortbane i Vejle.

Torsdag formiddag skulle der svømmes 800 m fri.  Løbet gik ikke helt som forventet og Christopher Lentfer Kristiansen fik noteret en tid på 8.28.61 minutter som var cirka to sekunder langsommere end hans personlige rekord.

Det gav ham dog alligevel en placering som nummer tre i Danmark i hans årgang 2000.

Artiklen fortsætter under annoncen

Slog sin egen klubrekord

Lørdag formiddag skulle Christopher Lentfer Kristiansen svømme favoritdistancen 1500m fri og han kom ind i en forrygende tid på 15.54.05, som var en forbedring på ikke mindre end 27 sekunder bedre end den tid han svømmede til vestdanske mesterskaber for en måned siden.

Tiden indbragte ham også en fornyet klubrekord, da han slog sin egen tidligere rekord med 8 sekunder.

Efter DM er Christopher Lentfer Kristiansen placeret som nummer 3 i Danmark i hans årgang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Søndag formiddag skulle Christopher Lentfer Kristiansen i vandet for sidste gang og svømme 400 m fri. Han vandt sit heat i en slutspurt som gav tiden 4.05.00 min og dette gav ham en plads i b-finalen søndag aften.

Der svømmede han endnu hurtigere, nemlig i tiden 4.03.32 min som gav ham endnu en klubrekord samt en samlet placering som nummer seks i hans årgang.

Ekstra træning

Klubbens cheftrænere, Nikolay Gamishev og Stefka Aleksieva, udtrykker stor tilfredshed med præstationerne til begge stævner, som ikke mindst skyldes bedre træningsvilkår i denne sæson, da elitesvømmerne i denne sæson har fået flere træningspas i vand da klubben har fået eksta timer tildelt i Humlehøj Hallen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

17. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Erhvervslivet fik indblik i lufthavnens fremtid

17. april 2024 Erhverv

Tirsdag eftermiddag var 80 personer fra 45 lokale virksomheder samlet på Hotel Alsik for at høre om Sønderborg Lufthavn, som netop har fået lavet en analyse af erhvervslivets ønsker til lufthavnen. “Udviklingen af Sønderborg Lufthavn er en vision for Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond”, sagde Lars Tveen, som er direktør i fonden. […]

Læs mere...