Henrik Raunkjær valgt som formand for vækstrådet

10. januar 2018 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Henrik Raunkjær har siden 2016 siddet i Vækstrådets bestyrelse, og blev i går aftes valgt som formand. Samtidig blev den ny formand for kommunens Erhvervsudvalg, Gerhard Bertelsen, ifølge Vækstrådets vedtægter udpeget som næstformand.

Derudover bliver byrådsmedlem Heidi F. Jørgensen udpeget til at sidde i Vækstrådets bestyrelse, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Ud over de nye byrådsmedlemmer er der også valgt to nye medlemmer fra erhvervslivet til den otte mand store bestyrelse. Det er Allan Pilgaard-Jensen, der er Head of Marketing and Product Management hos Niko Servodan og Allan Kaczmarek, der er CEO og grundlægger af blandt andet firmaet Swipbox.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nyt fokus for Vækstrådet

Den nye bestyrelse vil have fokus indenfor tre hovedområder. Gennem Sønderborg Iværksætter Service støttes nye virksomheder indenfor blandt andet etablering, udvikling og kapitalsøgning. Samtidig har Sønderborg Iværksætter Service netop startet en særlig indsats i samarbejde med SDU og Erhvervsakademi Sydvest om et program, der skal hjælpe studerende, der vil prøve sig af som iværksættere.

Et andet indsatsområde for Vækstrådet er projektudvikling, hvor rådet hjælper til at udvikle og optimere projekter, så der kan ydes støtte til dem. Derudover kan Vækstrådet rådgive iværksættere om de ofte omfattende krav til dokumentation og afrapportering, der tit følger med støtte fra fonde og puljer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig vil Vækstrådet gøre mere for at støtte de små og mellemstore virksomheder i kommunen. Der ligger et stort potentiale for vækst blandt disse virksomheder, som Vækstrådet sammen med virksomhederne vil arbejde på at realisere.

De nye fokusområder bliver modtaget med tilfredshed hos borgmester Erik Lauritzen, der ser frem til at arbejde sammen med den nye bestyrelse:

”Vækstrådet spiller en væsentlig rolle i udviklingen af vores lokale virksomheder og i at sikre, at de er konkurrencedygtige og med helt fremme i feltet på hver deres område. Jeg har store forventninger til den nye bestyrelse og er sikker på, at den sammen med Vækstrådets ansatte vil give vores virksomheder en god støtte og være med til at understøtte Sønderborg kommunes udvikling”.

21. juli 2024 Kultur, Gråsten

Se hvem der vandt cykelringridningen

21. juli 2024 Kultur

I en spændende finale i cykelringridningen lykkedes det igen Frederik Havkær at køre sejren i hus og han vandt en flot cykel. På en flot andenplads er Jeppe Baum og Emilia Svendgaard blev nummer tre. Alle cykelringridere fik en præmie. Her er der billeder fra cykelringridningen.

Læs mere...