Her kommer man fri af sin vandskræk

22. februar 2019 Nordborg

I varmtvandsbassinet ved Tangshave i Nordborg mødes en lille gruppe mennesker en gang om ugen og de har det tilfælles, at de er bange for vand – og vil lave om på det.

“Det er mennesker, der har vandskræk og det er jo en fobi. Den hjælper vi dem af med gennem god støtte og hjælp til vandtræning”, siger underviser Jinnie Friis Evald til SønderborgNYT.

Hendes undervisning er vandterapi, hvor deltagerne kommer af med deres tidligere negative oplevelser med vand.

“Kursisterne lærer, at det er dem selv, der har kontrollen med, hvordan de har det, når de er i vandet og ikke vandet der styrer deres velbefindende”, siger instruktøren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anna Hynding er en af deltagerne og hun opdagede, at LOF-Syd havde kurset.

“Da jeg begyndte i september turde jeg ikke gå ned i vandet, men det er stille og roligt blevet en vane”, siger Anna Hynding til SønderborgNYT.

Hun synes selv, hun er nået langt og agter at fortsætte.

“Jeg bliver ved her på kurset, indtil jeg  har det så godt med vand, at jeg kan bruge svømning som motion”, siger Anna Hynding.

En anden kursist er Dorte Haar og hun har en deadline for, hvornår hun skal kunne boltre sig som en fisk i vandet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Til sommer skal min kæreste og jeg til Grækenland og snorkle”, siger hun.

Dorte Haar fik en skidt start på det med at være i vandet.

“I folkeskolen havde vi en ret dårlig underviser i svømmetimerne, så jeg blev væk efter de første gange”, siger Dorte Haar.

Anna Hynding har været meget tæt på at drukne.

“Og den fornemmelse at være i vandet uden at kunne få luft, den har ligesom sat sig. Men det hjælper at være med her på kurset”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. marts 2023 112, Gråsten

Politiet efterforsker mulig voldtægt i Gråsten

21. marts 2023 112

Politiet modtog lørdag aften en anmeldelse om en mulig voldtægt begået i Gråsten og de har i den forbindelse været på stedet og iværksat en efterforskning for at undersøge, om der er foregået et strafbart forhold. Det skriver politiet i en mail til SønderborgNYT. Politiet har endnu ikke afsluttet efterforskningen og har derfor på nuværende […]

Læs mere...