Herrefrokosten 2020

13. juli 2020 Kultur

Mandagen er dagen, hvor herrerne er til Herrefrokosten og i år holdes den rundt omkring i det ganske land, men alligevel underledelse af toastmaster Leif Maibom, der selv er vært for flere fra Ringriderfestens komité og for borgmester Erik Lauritzen, som traditionen tro skal holde tale.

Det er også i Maiboms have festens orkester, som består af kapelmester Thomas Pakula og entertainer Christoffer Brodersen, holder til. Og optakten var, som før Coronaen, med velkomstmusik fra Sønderborg Garden, der spillede i haven ved siden af Leif og Johnna Maiboms – og rundt omkring i landet kunne godt 1000 frokostdeltagere se tv-indslag fra toastmasterens have og fra andre frokoster.

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNYT besøgte komiteens frokost hos Maibom, hvor der er 11 mand til frokost, Hr. Jessen på Rådhustorvet, der huser 75 gæster, Ringridermuseet, hvor museumskomiteen nød mad og pilsnere, som så blev skyllet ned med snaps. Hos Braisseriet var der et telt med 148 frokostgæster. På Rådhustorvet var det Sønderborg Pipes and Drums, der leverede velkomstmusikken.

“Den første herrefrokost blev holdt i Helgolandsgade tilbage i 1894 og derefter blev festligheden flyttet til Ringriderhallen på Ringriderpladsen. Der blev sat et telt op i forlængelse af hallen, så alle kunne være der”, fortæller Erik Dall fra Ringridermuseet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidens tand gjorde, at Ringriderhallen blev revet ned og siden har der været herrefrokost i et telt, som har den rigtigt størrelse til flere end 12oo festglade herrer.

Du kan se live-optagelserne fra Herrefrokosten på Ringriderfestens hjemmeside.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk