Hertugbyen vil have sat forfaldne huse i stand

18. maj 2016 Augustenborg

Hertugbyen Augustenborg gemmer på en unik og enestående historie om hertugdømmet.

Nogle af de historiske gader og bygninger i Augustenborg er imidlertid i forfald – flere huse er ubeboede. Der er et stort behov for at føre den centrale del af Hertugbyen Augustenborg tilbage til sit oprindelige udseende og skabe rammer for nyt liv og en ny identitet, skriver Byrådet i en pressemeddelelse.

“Sideløbende med slottet blev bygget, så blev der bygget huse til hertugens “embedsfolk” og der var også en del håndværkere, der fik bygget, så det er de samme mennesker, som byggede slottet, der har tegnet og bygget de spændende huse i byen”, siger museumsinspektør Carsten Porskrogh Rasmussen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det gør Augustenborg unik og det bliver endnu bedre af, at byen ikke har nogle gårde i nærheden”

timthumb (1)Når målet for Augustenborg er at trække masser af turister til, så er det præcis den historie, der skal fortælles.

Udvalget for Teknik og Miljø indstiller til byrådet, at kommunen påtager sig tovholderrollen i en restaureringsplan for byens centrale gader – Slots Allé og Storegade.

Projektet rummer et potentiale, der tåler sammenligning med restaureringsprojekter i Ballum, Fredericia C og Christiansfeld.

Et forprojekt skal afdække de økonomiske konsekvenser og vurdere mulighederne for at søge fondsmidler, der sammen med investeringer fra de enkelte husejere skal finansiere de nødvendige restaureringer.

Læs om Hertugbyens unikke historie HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk