Historiecentret efterlyser hjælp til sæsonprægede virksomheder

30. marts 2020 COVID-19

Som de fleste andre kulturinstitutioner landet over holder Historiecenter Dybbøl Banke også lukket i disse dage. Og det kommer til at gøre ondt på centerets økonomi.

“I marts har vi aflyst cirka 100 skolegrupper og voksengrupper, og der har vi mistet indtægter for cirka 250.000 kroner”, siger Bjørn Østergaard, centerleder ved Historiecenter Dybbøl Banke til TV Syd.

De manglende indtægter kommer til at fortsætte.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bjørn Østergaard regner med, at man i april vil tabe yderligere en halv million. Derfor efterlyser han nu en hjælpepakke, der er målrettet sæsonprægede virksomheder.

Folketingets partier er i disse dage ved at forhandle hjælpepakker til blandt andet kulturområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hos Socialdemokratiets kulturordfører Jan Johansen er der forståelse for Historiecenter Dybbøl Bankes situation, men han hverken kan eller vil love dem økonomisk hjælp.

Hvornår historiecenteret kan få vished, ved Jan Johansen ikke, men han opfordrer dem samtidig til at være tålmodige og forstående.

HUSK – støt den lokale handel i en svær tid! .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Nordborg, Samfund

Miljøministeren og SF-politikere besøgte Himmark Strand

20. april 2021 Nordborg

Miljøminister Lea Vermelin var sammen med SFerne, Signe Munk og Karina Lorentzen Dehnhardt, mandag på besøg på Himmark Strand for at blive orienteret om Region Syddanmarks indsats mod generationsforureninger, skriver regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen til SønderborgNYT. På Himmark Strand er vi klar til at gå i gang med oprydningen. Hvis alt går vel, kan vi […]

Læs mere...