Historiecentret efterlyser hjælp til sæsonprægede virksomheder

30. marts 2020 Samfund

Som de fleste andre kulturinstitutioner landet over holder Historiecenter Dybbøl Banke også lukket i disse dage. Og det kommer til at gøre ondt på centerets økonomi.

“I marts har vi aflyst cirka 100 skolegrupper og voksengrupper, og der har vi mistet indtægter for cirka 250.000 kroner”, siger Bjørn Østergaard, centerleder ved Historiecenter Dybbøl Banke til TV Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

De manglende indtægter kommer til at fortsætte. Bjørn Østergaard regner med, at man i april vil tabe yderligere en halv million. Derfor efterlyser han nu en hjælpepakke, der er målrettet sæsonprægede virksomheder.

Folketingets partier er i disse dage ved at forhandle hjælpepakker til blandt andet kulturområdet. Hos Socialdemokratiets kulturordfører Jan Johansen er der forståelse for Historiecenter Dybbøl Bankes situation, men han hverken kan eller vil love dem økonomisk hjælp.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvornår historiecenteret kan få vished, ved Jan Johansen ikke, men han opfordrer dem samtidig til at være tålmodige og forstående.

HUSK – støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. maj 2022 Kultur, Sønderborg

Den 11. juni marcherer Skyttebrødrene for fuld musik i Perlegade

28. maj 2022 Kultur

Lørdag den 11. juni samles Borgerforeningens skyttebrødre på skydebanen på Kær halvø og efter at have nydt den morgenmad, som Skyttekongen 2021, Freddy Grøndahl, er vært for, så skydes der om titlen Skyttekonge 2022. Klokken cirka 11:10 kommer Skyttebrødrene – fulgt af Green Forest Pipe Band og Sønderborg Garden – marcherende gennem Perlegade, hvor de […]

Læs mere...