Historien ser nazismen på én måde – erindringen hos det tyske mindretal er en anden

20. november 2019 Kultur

Det tyske mindretal har haft en vanskelig omgang med den nazistiske fortid. På biblioteket i Sønderborg kan du torsdag 28. november klokken 19 møde historiker Henrik Skov Kristensen, som i foredrag og i bogen Gerningsmænd eller ofre?  søger svar på, hvordan erindring om nazismen og retsopgøret har udviklet sig i mindretallet og hvorfor der ofte har været konflikt med den danske flertalsbefolkning og internt i mindretallet.

Det tyske mindretals erindring skal ses på baggrund af erindringen i Forbundsrepublikken Tyskland. Henrik Skov Kristensen skelner mellem erindring og historie, hvor historien stræber efter at etablere troværdig viden, erindringen forsøger at bearbejde fortiden, så den kan håndteres.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erindring kan ende med fortrængning og glemsel.

Henrik Skov Kristensen er ph.d. og dr.phil. med speciale i besættelsestiden. Han er museumschef ved Nationalmuseet og leder af Frøslevlejrens Museum og bosat i Sønderborg.

Køb billet HER på LINKET

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

Kommunen skal sikre at drikkevandsboringer er pesticidfri

1. december 2021 Politik

Alle kommuner skal gennemgå alle zoner omkring vandboringer inden udgangen af 2022 og sikre, at de friholdes for pesticider. For at nå i mål med dette krav har Teknik- og Miljøudvalget givet forvaltningen lov til at udstede påbud til ejere af jord omkring boringerne. ”Det handler i bund og grund om at beskytte vores drikkevand. […]

Læs mere...