Hjælp til børn med psykisk sårbare forældre

4. maj 2017 Samfund

Sønderborg Kommune har fået satspuljemidler, så der kan laves grupper for børn i alderen 10 til 14 år, som har forældre med psykisk sårbarhed og evt. også et misbrug. Forældre kan sende en ansøgning via kommunens hjemmeside. Pædagoger og lærere m.fl. kan hjælpe med opsporing ved at opfordre ramte forældre til at ansøge.

Projektet – som i Sønderborg Kommune har fået navnet MindU – indebærer, at der de kommende to år kan oprettes fire grupper. Hver gruppe bliver på seks til otte børn/unge og to gruppeledere. Den første gruppe ventes oprettet før sommerferien i år. Projektet er et samarbejde mellem Tidlig Indsats, Misbrugscenter Sønderborg og Sundhedscentret.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Erfaringer fra andre børnegrupper viser, at det styrker børnenes mentale sundhed at mødes med jævnaldrende, der har det som dem selv. Med MindU giver vi børnene mulighed for at snakke sammen om deres udfordringer ved at vokse op i familier med psykisk syge forældre. Vi har fokus på trivslen hos børn og unge gennem en tidlig indsats, og at være med i MindU kan være med til at forebygge mistrivsel”, siger Helge Larsen, formand for sundhedsudvalget, i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. juni 2023 Politik, Sønderborg

Avnbøløstenborgere spurgte om Venstre og Socialdemokratiet holder ‘vindmølle-løfterne’ fra 2013

1. juni 2023 Politik

Op til onsdagens byrådsmøde demonstrerede en gruppe såkaldte nærborgere til Avnbøløsten imod, at deres område kommer med i Kommuneplanen, som et sted, hvor der kan stilles vindmøller op. De demonstrerende borgere mener, at det forringer deres levested – i forvejen er de generet af motorvejen. Iøvrigt er det tredje gang på 10 år, de kæmper […]

Læs mere...