Hjælp til børn med psykisk sårbare forældre

4. maj 2017 Samfund

Sønderborg Kommune har fået satspuljemidler, så der kan laves grupper for børn i alderen 10 til 14 år, som har forældre med psykisk sårbarhed og evt. også et misbrug. Forældre kan sende en ansøgning via kommunens hjemmeside. Pædagoger og lærere m.fl. kan hjælpe med opsporing ved at opfordre ramte forældre til at ansøge.

Projektet – som i Sønderborg Kommune har fået navnet MindU – indebærer, at der de kommende to år kan oprettes fire grupper. Hver gruppe bliver på seks til otte børn/unge og to gruppeledere. Den første gruppe ventes oprettet før sommerferien i år. Projektet er et samarbejde mellem Tidlig Indsats, Misbrugscenter Sønderborg og Sundhedscentret.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Erfaringer fra andre børnegrupper viser, at det styrker børnenes mentale sundhed at mødes med jævnaldrende, der har det som dem selv. Med MindU giver vi børnene mulighed for at snakke sammen om deres udfordringer ved at vokse op i familier med psykisk syge forældre. Vi har fokus på trivslen hos børn og unge gennem en tidlig indsats, og at være med i MindU kan være med til at forebygge mistrivsel”, siger Helge Larsen, formand for sundhedsudvalget, i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Erhverv, Sønderborg

Jobcenters Rejsehold kan måske hjælpe dig til bedre trivsel på jobbet

22. maj 2022 Erhverv

På Jobcenter er der tre medarbejdere, som har til opgave at få sygefraværet ned i både private virksomheder og i kommunens forskellige forvaltninger. “Vi er i kontakt med 36 offentlige virksomheder og 52 private og de medarbejdere, som vi har hjulpet, er fra pleje- og omsorgsfagene, produktionsfag og tømrer-snedkerfagene”, fortæller Lone Steensbech, der er en […]

Læs mere...