Hjælp til børn med psykisk syge forældre

11. august 2016 Samfund
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Ifølge Psykiatrifonden er der i Danmark omkring 80.000 børn, der vokser op i familier med psykisk sygdom. Det svarer til, at to til fire børn og unge i hver skoleklasse har en far eller mor, der er ramt. Mange af disse børn og unge lever ydermere med misbrug tæt på livet, fordi der meget ofte også knytter sig enten alkohol- eller stofmisbrug eller begge dele til psykisk sygdom.

”De børn er sårbare og i stor risiko for at opleve mistrivsel og ensomhed i en verden, hvor de kan føle, at de står alene med alt for store bekymringer. Derfor er jeg meget glad for, at vi nu – med Sundhedsstyrelsens tilsagn om penge – kan lave projektet “støtte i opværksten”, siger formand for børne- og uddannelsesudvalget Erik Lorenzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet gennemføres på tværs i Sønderborg Kommune med Børne- og Familieafdelingen, Sønderborg Misbrugscenter, afdelingen Psykiatri og Handicap samt Sundhedsområdet som interessenter. Der ansættes en projektleder, som i samarbejde med bl.a. Psykiatrien i Region Syddanmark skal opspore børn og unge med psykisk syge forældre, og disse tilbydes gruppeforløb.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk