Hjemmeplejechefen: Kommunens hjemmepleje får de ældre op til den ønskede tid

18. maj 2019 Samfund

Der er vist ikke nogen, der er i tvivl om, at de kommunalt ansatte i hjemmeplejen har forrygende travlt.

Social-og Sundhedsassistenter fra to distrikter har fortalt til SønderborgNYT, at det er så svært at holde ‘køreplanerne’ om morgenen og konsekvensen er, at der er borgere, som først kommer op ved 10-10.30-tiden og det sker, at nogle bliver lagt i seng inden klokken 18 – vel at mærke ikke efter eget ønske.

“Vi har undersøgt rygter om, at borgerne kom sent op – svarende til kl 10-11, og nogle bliver lagt i seng ved 17-tiden grundet travlhed i hjemmeplejen”, siger Hjemme- og Sygeplejechef Charlotte Gjørup til SønderborgNYT i en skriftlig udtalelse:

Artiklen fortsætter under annoncen

Tingene er undersøgt via kontakt til distriktsledelserne, som er uforstående og ikke kan genkende rygtet, men som straks undersøgte det nærmere i de to distrikter. Ledelsen har i den mellemliggende tid været i dialog med medarbejdere herunder repræsentanter fra AMR- og TR-gruppen, som undrer sig over den italesatte problematik.

Hjemmeplejen har borgere, som kommer sent op og tidligt i seng grundet enten eget ønske, eller på baggrund af fysiske behov.

Ledelsen tilkendegiver, at arbejdstempoet i perioder er højt og at der kan opstå uforudsete situationer, som vanskeliggør at følge en planlagt køreliste.

Artiklen fortsætter under annoncen

I sådanne situationer tages der udgangspunkt i borgerens aktuelle behov og der hentes hjælp fra kollegaer på tværs af andre køreruter i distriktet.

Det vil i de særlige situationer betyde, at få borgere kan risikere at blive spurgt om muligheden for at komme i seng eller blive taget op på et andet tidspunkt end den vanlige tid.

Som chef for Hjemme- og Sygeplejen har jeg på nuværende tidspunkt ikke modtaget nogle klager fra borgere eller pårørende, som indikerer at rygtet er korrekt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hjemme- og Sygeplejechef Charlotte Gjørup træffes på telefon 2790 7370  og mail: chgj@sonderborg.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk