Hjemmeværnet mindes bombefly-besætning der nødlandede ved Nørreskoven i 1944

13. maj 2019 Kultur

Fredag den 24. maj er det 75 år siden en amerikansk bombemaskine nødlandede ved Nørreskoven.

Et flystyrt hvor hele besætningen overlevede.

I den anledning gennemføres der en mindehøjtidelighed ved monumentet, som blev rejst på 60 års dagen for at ære den amerikanske flybesætning fredag 24 maj kl. 14-16 ved monumentet nær Skærtoft.

Monumentet er placeret cirka hundrede meter fra, hvor bombemaskinen ramte marken i 1944 og nær det hus hvor en af de sårede besætningsmedlemmer blev hjulpet, skriver Kontaktudvalvet for militære traditioner.

Mindehøjtideligheden indledes af chefen for Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland, oberstøjtnant Claus Klaris, der byder velkommen, hvorefter borgmester Erik Lauritzen taler.

Tredje taler er pilotens søn, Tom Clay, der deltager med hele seks familiemedlemmer fra USA.

Mindehøjtideligheden gennemføres af Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborg området.

Leo Bram fra området fortæller om hændelserne omkring nødlandingen og der bliver underholdning ved medlemmer af Sønderborg Pipes and Drums.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er desuden fællessang, udstilling samt kaffebord med kager, som er bagt af lokale, som i høj grad bakker op om arrangementet.

Alle er velkomne til at deltage i højtideligholdelse af 75 årsdagen til ære for den amerikanske flybesætning.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. december 2022 Kultur, Sønderborg

Nu sidder Inge Adriansen på sin bænk

4. december 2022 Kultur

Søndag blev skulpturen ‘Forundringparat’, en bronzeskulptur af  tidligere museumsinspektør Inge Adriansen, afsløret på Strandpromenaden. Inge Adriansen, som døde i 2017, godkendte selv skulpturen, som blev forsinket på sin rejse fra lille model til færdig skulptur. “Det tog flere år at få finanseringen på plads og vi kan i dag takke ni sponsorer for, at vi […]

Læs mere...