Hør Anna Elisabeth Jessen fortælle om bogen ‘Om hundrede år’

2. oktober 2020 Kultur
Anna Elisabeth Jessen. Pressefoto
Anna Elisabeth Jessen. Pressefoto

På biblioteket i Knøs’ Gård kan du torsdag klokken 17 høre forfatter Anna Elisabeth Jessen fortælle om sin roman ‘Om hundrede år’ og om hvordan det er at skifte spor fra journalistikken og dokumentarismen til fiktion.

‘Om hundrede år’ begynder i 1914, da første verdenskrig bryder ud. Soldaten Hans, der som dansk sønderjyde må kæmpe på tysk side, vender aldrig hjem til slægtsgården

Artiklen fortsætter under annoncen

I stedet overtager svogeren Marius og søsteren Helene gården.

De får fem børn, hvis liv præges voldsomt af deres døve far og de spor, som den store krig trækker helt op til 2014, skriver biblioteket.

Et medrivende tidsbillede med grumme skæbner og et skarpt blik for det usagtes evne til at forme og forkludre livet for en familie. Hundrede års danmarkshistorie i et sønderjysk perspektiv.

Det er danmarkshistorie, landbrugshistorie og kvindehistorie fortalt fra skiftende perspektiver i hundrede korte nedslag fra 1914-2014, et for hvert år.

Anna Elisabeth Jessen er både bachelor i dansk, journalistuddannet og manuskriptuddannet fra Den Danske Filmskole. Hun har lavet radio, tv og dokumentarfilm siden 1984 og har vundet flere internationale priser for radiomontagerne ‘Hvorfor ringede hun ikke igen?’, ‘Efter festen’ og ‘Doktor Tramsens rapport’.

I 2008 udkom hendes bog ‘Kraniet fra Katyn’ på baggrund af radiomontagen og dokumentarfilmen af samme navn.

‘Om hundrede år’ er hendes debut som skønlitterær forfatter.

Det er gratis at lytte med – og kom i god tid.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk