Hør om Danmark syd for grænsen – en kulturguide til Sydslesvig

7. september 2020 Kultur
Hans Christian Davidsen. Pressefoto
Hans Christian Davidsen. Pressefoto

I denne sommer har mange besøgt seværdigheder rundt om i Danmark, og især i Sønderjylland har museerne haft mange besøgende.

Men har du brug for inspiration til nye steder at besøge og historier at kende, så kan du på biblioteket i Broager – næste torsdag klokken 16:30 helt gratis – høre Hans Christian Davidsen fortæller om sin bog ”Danmark syd for grænsen – en kulturguide til Sydslesvig”.

Hans Christian Davidsen, som er kulturredaktør på Flensborg Avis, har skrevet en personlig og alternativ kulturguide til Sydslesvig med 21 journalistiske essays om kendte, men især mindre kendte steder af kulturel og kulturhistorisk interesse syd for grænsen, skriver broagers bibliotek.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hør historierne bag en række museer, mindesteder om kunst og kultur – næsten alle afsnit har en eller anden dansk vinkel. Du møder en mindretalsdansker, der genopdagede en synagoge i Rendsborg, som nazisterne havde beslaglagt og indrettet som fiskerøgeri.

Og hør historien om Nolde-museet, der i mange år nægtede forskere udefra adgang til arkiverne og få en stort set ukendt baggrundsfortælling om den største samling af skagensmalerier uden for Danmark, den befinder sig på en ø ud for Sydslesvigs vestkyst.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. juni 2021 Uddannelse, Sønderborg

EUX Business-eleverne får huer på i disse dage

22. juni 2021 Uddannelse

I disse dage afslutter eleverne på EUX Business deres uddannelse. I vandrehallen på Business College Syd står familie og venner klar med hue, blomster og champagne, når den sidste eksamen er overstået. Maria Overgaard Jørgensen og Lasse Boes-Weber afsluttede begge uddannelsen med at gå til mundtlig eksamen i dansk. ”Jeg trak kortfilm som emne. Det […]

Læs mere...