Hør om Danmark syd for grænsen – en kulturguide til Sydslesvig

Hans Christian Davidsen. Pressefoto
Hans Christian Davidsen. Pressefoto
7. september 2020 Broager Skrevet af: Ole Kæhler

I denne sommer har mange besøgt seværdigheder rundt om i Danmark, og især i Sønderjylland har museerne haft mange besøgende.

Men har du brug for inspiration til nye steder at besøge og historier at kende, så kan du på biblioteket i Broager – næste torsdag klokken 16:30 helt gratis – høre Hans Christian Davidsen fortæller om sin bog ”Danmark syd for grænsen – en kulturguide til Sydslesvig”.

Hans Christian Davidsen, som er kulturredaktør på Flensborg Avis, har skrevet en personlig og alternativ kulturguide til Sydslesvig med 21 journalistiske essays om kendte, men især mindre kendte steder af kulturel og kulturhistorisk interesse syd for grænsen, skriver broagers bibliotek.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hør historierne bag en række museer, mindesteder om kunst og kultur – næsten alle afsnit har en eller anden dansk vinkel. Du møder en mindretalsdansker, der genopdagede en synagoge i Rendsborg, som nazisterne havde beslaglagt og indrettet som fiskerøgeri.

Og hør historien om Nolde-museet, der i mange år nægtede forskere udefra adgang til arkiverne og få en stort set ukendt baggrundsfortælling om den største samling af skagensmalerier uden for Danmark, den befinder sig på en ø ud for Sydslesvigs vestkyst.

13. juni 2024 Augustenborg, Politik

Rammerne for Sundhedshus Augustenborg er ved at være på plads

13. juni 2024 Augustenborg

Det tidligere rådhus i Augustenborg skal være Sundhedshus og bliver dermed bolig for et stærkt sundhedstilbud, der vil give masser af fordele for borgerne i byen. Rammerne for selve driften af Sundhedshus Augustenborg er ved at falde på plads, og det samme er lejerne i sundhedshuset. Sønderborg Kommune har nemlig haft dialogmøde med ni sundhedsaktører, […]

Læs mere...