Hørup Plejecenter: Glimt fra Feriegruppens oplevelser

18. september 2015 Samfund

Af Inge Ravn, Tovholder for ”Feriegruppen”, Hørup Plejecenter

”At rejse er at leve” kan være mottoet for  fire beboere fra Hørup Plejecenter .Alder og det at man sidder i en kørestol er ingen hindring.

Artiklen fortsætter under annoncen

De har lige været på en dejlig lille ferie sammen med to medarb. og to af husets frivillige. download (2)

Turen gik til Hou Søsportscenter, hvor der var lejet feriehuse, som ligger lige ned til Kattegat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Centeret ligger i tilknytning til Egmonthøjskolen, en højskole for unge handicappede, så området er meget ideelt for kørestolsbrugere.

Turen foregik i plejecenterets bus, og lige fra start var der en dejlig afslappet stemning, alle nød det, og nu skulle forventningerne til ferien indfries.

Artiklen fortsætter under annoncen

Første aften var der efter ønske fra ”mændene” bestilt stegt flæsk med persille sovs hos den lokale slagter. Det var lige noget der kunne hygges med, og en af beboerne konstaterede flere gange ”hvor har vi det hyggeligt”, og den sætning hørte vi til vores store glæde ofte.

Vejret var for det meste godt, så dagen blev sluttet af med en tur ned til vandet, hvor det er muligt at fundere over download (4)mange ting i livet.

Udflugter blev det også til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den første gik til Moesgård museum, en dejlig oplevelse for alle. Det er skam ikke alle der har set de udlånte terracotta krigere fra Kina, men i Hørup er man med når kulturen byder på oplevelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter ”krigerne” måtte vi nødvendigvis se vores egen ”gamle” mand, så turen gik ned til ”Grauballemanden”, hvor alle var forundret over at han kunne se så godt ud og være 2000 tusind år gammel.

En frokost i deres fine Cafe’ nød alle godt af.

Næste dag skulle vi alle i fængsel.

Vi tog til Horsens statsfængsel, og den oplevelse kan ingen glemme. Det var ikke et rart sted, og alle blev enige om, at det gælder om at opføre sig ordentlig, så man kan holde sig væk fra sådan et download (3)uhyggeligt sted.

Alle var enige om, at det var heldigt at vi slap ud igen, også Aage, som prøvede at ruske tremmer.  Vi havde fået oplyst, at vi sagtens kunne komme rundt med kørestol, men det var nu lidt af en udfordring, med meget stejle ramper.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det klarede feriehumøret også.

Det var nogle trætte, men glade beboere, der vendte hjem efter en dejlig ferie, men oplevelserne dem kan vi snakke om længe.

.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk