Hofrådens Hus har brug for at kommunen lægger penge ud

12. marts 2021 Kultur

Den selvejende institution, Hofrådens Hus S/I, i Augustenborg har søgt Sønderborg Kommune om mellemfinansiering af projekter i 2021/2022. Det drejer sig om maksimalt 806.300 kr.

Det samlede udgiftsoverslag for projektet er på 956.300 kroner, men da forventede indtægter og udgifter overlapper hinanden, vil behovet for finansiering maksimalt være 806.300 kroner i spidsbelastningsperioden.

“Mellemfinansering er et lån, som skal betales tilbage, når Hofrådens Hus får udbetalt pengene fra de forskellige fonde og fra Slots og Naturstyrelsen”, siger Aase Nyegaard, som er med i Økonomiudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Pengene skal primært anvendes til sidste fase af den udvendige renovering på Hofrådens Hus, hvilket blandt andet omfatter vinduer og døre ligesom der også skal etableres en plan for indretning af hovedbygningen, som er planlagt til gennemførelse i 2022-2024.

Projekterne har et omfang der gør, at de skal finansieres med bidrag fra Slots- og Kulturstyrelsen samt diverse fonde, men fordi pengene først udbetales ved projektets afslutning, har Hofrådens Hus S/I behov for mellemfinansiering af projekterne.

På onsdag skal Økononomiudvalget sige ja eller nej til at hjælpe Hofrådens Hus.

“Hvis vi skal sige ja til ansøgningen, så skal vi se nogle papirer, som er en garanti for, at der kommer penge fra Slots- og Kulturstyrelsen samt de fonde, som der er søgt hos”, siger borgmester Erik Lauritzen og han forklarer:

“En mellemfinansering er ikke et såkaldt almindeligt lån, hvor vi aftaler en afdragsordning eller en tilbagebetalingsdato. Det er et lån, som skal dække udgifterne indtil der kommer penge andre steder fra – og vi skal se papirer, som viser, at de penge så også kommer”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...