Hotel Comwell: Kom til Øko-date og nyd en bæredygtig middag

30. august 2017 Erhverv

Der er stadig ledige stole til Øko-date på Hotel Comwell fredag aften, hvor køkkenet står klar med en tæt på 100 procent økologisk menu.

Du kan reservere bord på telefon 7442 1900.

Menu

Salt og citronmarineret laks med syltet salat, pisket Creme Fraiche fra Naturmælk og hjemmebagt økologisk brød.

Langtidstilberedt inderlår af Limousinekvæg med øl, svampe og sensommergrønt.

Parfait på farin med blommer fra Fejø.

Der tilbydes to retter for kun 245 kr. eller tre retter for 295 kr.

“Når menuen ikke er 100 procent økologisk, så skyldes det, at ikke alt kan købes økologisk og det gælder for eksempel salt”, siger hoteldirektør Helle Miang til SønderborgNYT.

Øko-diplom til Comwell-kæden

Når økologi følges op med en bæredygtighedsstrategi, så giver det virkelig mening, siger køkkenchef Klaus Græns.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er alle 15 hoteller i Comwell er der med på økologien og det betyder, det har været en lang proces, men vi er gået fra omkring fem procent økologi til 45 procent”, siger Helle Miang. Og det er de 45 procent økologi, der har sikret kæden et diplom.

Køkkenchef Klaus Græns fortæller, det giver god mening at satse på økologi, når der samtidig fokuseres på bæredygtighed:

“På alle hotellerne har vi arbejdet med en bæredygtighedsstrategi, hvor det gælder om at undgå madspil”, siger Klaus Græns til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undgå madspild

Et eksempel er, at der alene på de mange Sommerrevy-spisninger i år er skruet ned for madspildet med 4 tons.

“Det gælder altså om at smide mindst muligt ud og et gode mere er, at dyrevelfærdstankerne også kommer ind, som en del af helheden”, siger køkkenchefen.

“Og det betyder, vi stiller andre krav til vores leverandører, der også skal omstille sig. Ligesom Comwells personale, så skal leverandørerne også ændre deres personlige indstilling og alle vanerne”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle de steder, hvor der kan indføres økologi, bliver det gjort.

“Og jeg indrømmer gerne, jeg var skeptisk i starten, men jeg blev klogere undervejs i omstillingsprocessen”, siger Klaus Græns.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk