Husk at holde muskelmassen ved lige – og undgå livsstilssygdomme

13. april 2020 Samfund

Foråret smiler til os i disse dage og sundhedsudvalgets formand Helge Larsen opfordre alle til at bevæge sig ud i denne rene og friske luft:

“Gå en tur, løb en tur, tag en tur på cyklen. Uanset hvad du gør, så er det vitaminer til din trivsel, dit humør og din sundhed. At bevæge sig frigør kroppens egne lykkepille – endorfiner – så at røre sig giver energi”, siger sundhedsudvalgets formand, Helge Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det er lidt nemmere at overholde alle de rigtige og nødvendige restriktioner, som vi skal, når vi er udendørs.

“Vi har jo fundet smilet frem igen. I tilgift er det i disse tider ekstra sundt at bevæge sig udendørs. Risikoen for at bevæge sig for lidt er større end normalt og blot 14 dage på sofaen mindsker muskelmassen, herunder hjertet og man er lidt tættere på de mange livsstils-sygdomme”, siger Helge Larsen til SønderborgNYT.

“Så på trods af Corona – eller måske netop derfor, så gælder det om at komme ud i det skønne forår. Det er en super investering”, siger han og tilføjer, at han søndag selv fik cyklet 77 kilometer.

Og motion er ikke alene noget for de unge – ældre skal også huske at bevæge sig – og Helge Larsen er med sine 66 år også på seniorholdet.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk