Husk beskyttelsesbriller: Tag snakken med de sønderjyske krudtugler inden nytår

11. december 2018 Samfund

I følge tal fra Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital havde landets skadestuer sidste nytår besøg af 65 børn i alderen 0-14 år med fyrværkeriskader.

Fyrværkeriskader blandt børn udgør derved en fjerdedel af skaderne i nytårsdøgnet, hvor der i alt blev rapporteret 254 fyrværkeriskader.

Skadetallene fra Ulykkes Analyse Gruppen viser samtidig en kedelig tendens blandt børnene, for i hele 47,5 procent af tilfældene havde børnene ikke beskyttelsesbriller på, da skaden skete.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ifølge en pressemeddelelse fra GF Forsikring en bekymrende tendens.

“Skader på øje og hænder kan have livslange konsekvenser og er samtidig nogle af de hyppigste skader, der opstår i forbindelse med fyrværkeri. Det er derfor bekymrende, at så mange børn ikke bruger beskyttelsesbriller, når de bevæger sig udenfor nytårsaften. Jeg kan derfor kun opfordre forældre til at sikre sig, at deres børn kender sikkerhedsrådene og bruger sikkerhedsbriller, når de er i nærheden af fyrværkeri”, siger Svend Erik Danielsen fra GF Forsikring i Sønderborg..

Artiklen fortsætter under annoncen

Ulykkesforsikringen dækker – måske

Udover at sikkerhedsrådene mindsker risikoen for, at du og dine børn kommer til skade, så kan det ifølge GF Forsikring også have konsekvenser for, om forsikringen dækker, hvis du kommer til skade. Er du fx påvirket af alkohol, når du fyrer fyrværkeri af, eller går du tilbage til en fuser, kaster fyrværkeri eller opbevarer fyrværkeriet i lommen, så kan det have konsekvenser for om ulykkes- og ansvarsforsikringen dækker skaderne.

De fem sikkerhedsråd

Artiklen fortsætter under annoncen

Brug altid beskyttelsesbriller

Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri

Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden

Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet

Gå aldrig tilbage til en fuser

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. august 2022 Politik, Sønderborg

Kommune-økonomi: Meget afgørende at ‘Corona-lånet’ til byggeriet af logistikcentret kommer i hus

17. august 2022 Politik

I forbindelse med Corona-krisen fik Sønderborg og andre kommuner mulighed for at optage billige lån og sætte gang i en række bygge- og renoveringsprojekter – til gavn for kommuner og lokale håndværkere. Et af de lokale byggeprojekter er det kommende Logistik- og Servicecenter, hvor der holdes rejsegilde på fredag – og byggeriet kommer til at […]

Læs mere...