Hvad skal vi med Sønderborg Kaserne?

17. april 2015 Erhverv

Lige nu er der asylcenter på Sønderborg Kaserne, men lejeaftalen udløber med udgangen af næste år og tanken er bestemt ikke, at bygningerne så bare skal stå tomme.

Sønderborg Kommune er i gang med tilløbet til en plan for, hvad de gamle bygninger skal bruges til. Med andre ord skal der laves en analyse for kasernens fremtid.kaserne

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet er at belyse og beskrive fremtidige potentielle anvendelses muligheder af Sønderborg Kaserne, som kan forelægges til politisk behandling og beslutning.

Det bør også ses, som en vigtig brik i byudviklingen af hele den nordlige midtby i Sønderborg, herunder særligt udviklingen af havneområdet og det nuværende sygehusområde.

Udviklingen af havneområdet omfatter også nyopførelse af hotel, Multikulturhus og kollegium. De skal derfor ikke indgå i beskrivelsen af fremtidige anvendelsesmuligheder af Kasernen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I forslagene skal det belyses, hvilken positiv effekt de kan have i forhold til at realisere visionen om, at byens havn skal bidrage til Sønderborg som en levende by.

Der bør samtidig fokuseres på, at forslagene kan medvirke til øget vækst.

I beskrivelsen af anvendelsesmulighederne, skal der samtidig udarbejdes en investeringsoversigt, som kan bruges i forbindelse med budgetlægningen for 2016- 2019.

Der udarbejdes også en tidsplan for implementeringen af forslagene – herunder tidsplan for projekteringen, udbuddet og byggeprocessen samt en dato for, hvornår bygningerne kan tages i brug.

Artiklen fortsætter under annoncen

Klik her og se kaserne-billeder.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...