Hvem synes du der skal hædres ved Fritidsfesten – kom med dit forslag

21. januar 2020 Kultur

Der er fritidstilbud i alle afskygninger til alle mennesketyper i alle kroge af kommunen. Det er kun muligt på grund af den ihærdige indsats fra flere hundreder ledere, instruktører, trænere og ildsjæle, der gør det uden at få løn for det.

Sønderborg Kommune takker blandt andet for den uvurderlige indsats gennem det årlige “Folkeoplysningsudvalgets hædringsarrangement”. Det, der i lokal folkemunde hedder Fritidsfesten.

Artiklen fortsætter under annoncen

En væsentlig del af festen er, at der uddeles fem priser for henholdsvis årets ildsjæl, årets forening, årets nye initiativ, årets træner/leder/instruktør/underviser, årets forening og årets talent. Mens alle og enhver kan foreslå kandidater til de første fire kategorier, er det kun foreninger, der kan indstille kandidater til årets talent.

Kontant skulderklap

Med hver pris følger en pengepræmie på 5.000 kroner, som lokale firmaer har sponsoreret.

“Jeg tror, at kun de færreste af os til fulde forstår, hvor vigtig en del af vores allesammens, det vil sige hele samfundets, hverdag, de frivillige kræfter i foreningslivet står for. Uden de frivillige, ingen foreninger. Vi kan slet ikke takke disse ildsjæle nok. Jeg opfordrer alle til at benytte denne chance til at give folk det skulderklap, som I mener, de fortjener. De fortjener al den ros, de overhovedet kan få – uanset om det er et vundet mesterskab, om man er den uundværlige blæksprutte uden hvem, alt ville falde sammen – eller dem, der igangsætter nye initiativer, der får os op af sofaen”, siger formand for Folkeoplysningsudvalget Peter Landergren i en pressemeddelelse.

Sådan indstiller man

Hver indstilling skal have mindst to stillere og skal skrives som en motiveret tekst. Det vil sige, at man på nogle linjer uddyber, hvorfor lige netop den givne kandidat skal vinde. En jury vælger herefter tre nominerede i hver kategori, der alle kommer op på scenen ved Fritidsfesten.

Sidste frist for aflevering af indstillinger er 2. februar, og de skal afleveres ved at følge skemaet HER på LINKET

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk