Hvid jul er en sjældenhed

23. december 2014 Uncategorized

Tal fra DMI fortæller, at vi i forgangne århundrede kun oplevede en hvid jul syv gange:images (1)

I 1915, 1923, 1938, 1956, 1969, 1981 og 1995.

Det giver en statistisk sandsynlighed på syv procent for at opleve den meterologiske tilstand, som DMI betegner som landsdækkende hvid jul, og hvortil grundkravene er, at mere end 90 procent af landet skal være dækket af mindst en halv centimeter sne den 24. december om eftermiddagen.

»Jeg glæder mig i denne tid
Nu falder julesneen hvid
Så ved jeg julen kommer«

Sådan skrev Johan Krohn i Peters Jul i 1866. Og han lagde dermed et af de mest idylliske motiver ind i alle danske barnsind; nemlig billedet af den lille Peter, der holder jul med sin familie i den lune stue.images (3)

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge statistikken er chancen for, at det har været regnvejr eller gråvejr juleaften i 1866 nemlig langt større, end muligheden for, at julesneen er faldet blidt over København.

Og man kan derfor udmærket forestille sig, at Johan Krohn har fremmanet den idylliske juleaften på papiret, mens regnen har slået mod ruden.

Budskabet synes klart: Julen er ikke fuldendt, hvis den ikke er hvid.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

AGS – gymnasiet med masser af små fællesområder

23. januar 2022 Uddannelse

AGS- det tidligere Amtsgymnasium – på Grundtvigs Allé i Sønderborg – var det tidligere Sønderjyllands Amts stolthed at bygge. “Der er skabt miljøer, som fordrer moderne undervisning og der er rigtigt mange små fællesområder, som er fortrinlige til gruppearbejde”, siger rektor Jeppe Kragelund til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at AGS er det helt rigtige valg […]

Læs mere...