Hvordan kører du når du har andres børn med i bilen?

31. oktober 2019 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

De syd- og sønderjyske kommuner – heriblandt Sønderborg – har sammen med Politiet og Børneulykkesfonden fået lavet kampagnen ‘Med Fly eller Folkevogn’, som skal sætte fokus på det ansvar, vi påtager os, når vi har andres børn med i bilen.

Kampagnen skal hjælpe en debat i gang om et emne, mange måske har lidt berøringsangst over for. Det er ikke rart at påpege over for en anden forælder, at han/hun kører for stærkt. Er det derimod en regel i foreningen, vil man ikke være den forælder, der skejer ud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Målet med kampagnen er naturligvis, at færre bliver dræbt eller kommer til skade i trafikken, men også at sætte fokus på forældrenes funktion som rollemodel, når de fragter børn i bilen.

”Ud fra et miljømæssigt og socialt synspunkt er vi rigtig glade for, at forældrene arrangerer samkørsel og skiftes til at køre hinandens børn til fritidsaktiviteter. Men vi vil gerne være med til at sætte fokus på det store ansvar, man har, når man færdes i trafikken, og minde forældrene om at være særligt opmærksomme, når de har egne og andres børn i deres varetægt”, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Aase Nyegaard i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rigtigt mange børn deltager flere gange om ugen i en sportsaktivitet, og ofte er der behov for, at forældrene kører børnene frem og tilbage fra træning og kamp. For at lette opgaven indgår mange forældre aftaler med andre forældre om at skiftes til at køre hinandens børn. Desværre kan der være stor forskel på forældres syn på behovet for sikkerhedsudstyr i bilen og på, hvor hurtigt man bør køre.

”Det er vigtigt, at vi forventningsafstemmer, hvordan vi kører, når vi har andres børn med i bilen. Selv en voksen mand har svært ved at sige fra, hvis føreren af bilen kører for stærkt eller bruger håndholdt telefon. Så det gør børnene nok heller ikke”, siger Knud Reinholdt, leder af Færdselsafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kan derfor være en god idé, hvis forældrene – eventuelt sammen med foreningen – laver nogle retningslinjer for, hvordan transporten skal foregå, når de kører frem og tilbage med hinandens børn.

”Når man som forældre vælger at have andres børn med i bilen, følger der et stort ansvar med”, siger Knud Reinholdt.

 

19. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

Rektor kan ikke sige om der skæres ned på SDU i Sønderborg

19. april 2024 Uddannelse

Forligspartierne er enige om, at der i forhold til et gennemsnit af optaget mellem 2018 og 2022 fremadrettet skal beskæres otte procent i antallet af nye akademiske bachelorstuderende. På grund af den demografiske udvikling – og mindre ungdomsårgange – er procenttallet efterfølgende blevet opjusteret, så der på nationalt niveau skal optages ca. 10 procent færre […]

Læs mere...