I AlsFynBroens styregruppe er der glæde over den kommende forundersøgelse

28. juni 2021 Augustenborg

Mandag har et bredt flertal i Folketinget indgået en ny aftale om fremtidens infrastruktur i Danmark. Et element i den aftale er 20 millioner kroner til en statslig forundersøgelse af en fast forbindelse mellem Als og Fyn. Og netop en forundersøgelse har været et af de helt store delmål for AlsFynBroen – et samarbejdsprojekt mellem Faaborg-Midtfyn og Sønderborg kommuner, der begyndte i 2017.

”En fast forbindelse har været et stort ønske i mange år, og derfor er jeg rigtig glad for forundersøgelsen, som bringer os et vigtigt skridt tættere på at blive landfast med Fyn”, siger borgmester Erik Layritzen i en pressemeddelelse. Og han tilføjer:

”Det er stort, at der nu kommer en forundersøgelse, og det skal vi fejre. Men det er jo ikke det endelige mål, og der er stadig et stykke vej til, at en bro eller tunnel står færdig. Så vi vil selvfølgelig fortsætte med at arbejde for sagen og gøre vores til, at en forundersøgelse bliver startskuddet på en proces, der ender med en fast forbindelse”.

Også Jørgen Mads Clausen, formand for AlsFynBroens styregruppe, er glad.

”Det er en fantastisk nyhed for hele Fyn og Sønderjylland, at der kommer en statslig forundersøgelse. Vi er nu rykket op i en helt ny liga af infrastrukturprojekter og har taget et stort skridt nærmere en fast forbindelse”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jørgen Mads Clausen ser AlsFynBroens faktabaserede tilgang som årsagen til succesen med at gå fra ukendt projekt til statslig forundersøgelse på kun fire år.

”Da AlsFynBroen startede, var der få uden for lokalområdet, der kendte vores projekt. Nu har vi fået en statslig forundersøgelse, og det tilskriver jeg, at vi gennem de seneste år er kommet ud over rampen med analyser og rapporter, der har vist et kæmpe potentiale i at forbinde vores to landsdele. Det har de også bemærket på Christiansborg, og i dag er en stor dag for vores projekt og for drømmen om en fast forbindelse”.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Faaborg-Midtfyn Kommune er borgmester Hans Stavnsager meget begejstret over aftalen.

”Det er lige netop det her, vi har arbejdet for, og nu ser jeg frem til, at vi bliver endnu klogere på projektet. Skal det være bro eller tunnel, og hvordan får vi bedst muligt opgraderet vejen mellem Faaborg og Odense? Det er centrale spørgsmål, som en forundersøgelse vil give os svar på, og det er selvsagt helt afgørende, at beslutningerne om en AlsFyn-forbindelse bliver truffet på et fuldt oplyst grundlag. Derfor er jeg rigtig glad for, at der nu kommer en statslig forundersøgelse”, siger Hans Stavnsager.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
29. november 2022 Erhverv, Sønderborg

Der er fordele ved at være en del af fællesskabet omkring SønderjyskE Herrehåndbold

29. november 2022 Erhverv

Der skal nogle penge i kassen hos SønderjyskE, når der hele tiden skal udvikles på SønderjyskE herrehåndbold – og en af vejene til at få sponsorer, det er, at klubben tilbyder virksomheder et medlemskab i SønderjyskEs erhvervsklub, som samles umiddelbart før hjemmekampene i Broager Sparekasse Skansen. “For at få SønderjyskE herrehåndbold til at blive en […]

Læs mere...