I dag begynder den ekstra ‘Corona-rengøring’ i blandt andet folkeskoler

1. december 2020 Samfund

Dagsinstitutioner, dagpleje, skoler, biblioteker og haller i Sønderborg Kommune får en ekstra omgang rengøring hver dag. Formålet med rengøringsindsatsen er at minimere spredningen af Coronavirus og derfor vil der primært blive tale om rengøring af kontaktflader.

Opgaven med at finde personer til jobbet som rengøringsfolk har Jobcenteret haft, og der er nu ansat 21 personer til opgaven, der begynder i dag, tirsdag, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

”Det er rigtigtig dejligt, at vi så hurtigt har kunne finde personer til at løse den ekstra rengøringsopgave, fordi den er meget betydningsfuld for at hindre smitten i at sprede sig. Samtidig er det glædeligt, at vi kan få ledige ind i et job, også selv om det er for kortere periode. Men mit håb er, at nogle af dem kan bruge det som et springbræt til et lignende job et andet sted”, siger Jan Prokopek Jensen, formand i Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også hos Jobcenter er man meget glad for, at det hurtigt lykkedes at finde personer til den ekstra rengøringsindsats.

”Der var tale om et meget komprimeret forløb, som samlet set kun tog tre dage, hvilket gør resultatet endnu mere tilfredsstillende. Men det skyldes et godt og effektivt samarbejde mellem jobcenter og kommunens rengøringsenhed”, siger Lasse Buchardt Sønderup, leder af Virksomhedsservice hos Jobcenter.

Opgaven er at lave en synlig rengøring i løbet af dagen/åbningstiden, og den nye indsats vil have fokus på kontaktflader, og der vil derfor være én daglig ekstra rengøring.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er politikerne i Økonomiudvalget, der har godkendt den ekstra rengøringsindsats.

Det sker efter en anbefaling fra Krisestaben, fordi Sønderborg i en længere periode har været rød kommune med mange smittede borgere.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...